.

.

lördag 5 maj 2012

Vilken härlig dag

det blev idag. Småkillarna har spelat sin första basketmatch i en basketcup i Lomma. Lillkillen var både minst och yngst, såklart! Det gick väl sådär på deras allra första match, men de har haft en så spännande dag att inget kan grumla deras lycka. Mina killar klarade sig i alla fall med beröm godkänt. Jag är väldigt stolt över dem. Och så fick de varsin medalj. Underbart!


Så mycket annat har inte hunnits med. Lillkillen pratade redan under pausen på basketen om fördrink på altanen, så det har vi också hunnit med. Där pratade jag, maken och dottern om framtiden, under tiden som killarna spelade boll. Vi känner oss alla lite rastlösa och har en önskan om förändring. Vi pratar om olika förflyttningar inom och utanför Sverige. Olika länder som är möjliga. Vi hamnade till slut ändå på Mallorca. Underbara Mallorca som har allt man kan önska sig. Utom snö, fast till och med det hade vi under några dagar i uppe bergen. När vi var där satt vi faktiskt och fantiserade på att öppna en ishall där. Det skulle vara  så coolt. Ja, ja, drömma är ju gratis och man vet ju aldrig. Med en familj som längtar efter att vandra så hittar man alltid en väg.

14 kommentarer:

 1. He, he, den här fullmånen i Skorpionen är inte att leka med. Även jag gick i förändringsfunderingar. Och underbara Mallorca! Klart ni ska flytta dit! Glöm ishallen och starta en ice-bar istället! Så coolt och välbehövligt med drinkar en el sol! När åker jag och hälsar på? :-) Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, är det fullmånen i Skorpionen som skapar all längtan : ) Fast jag vet inte, jag tycker att jag längtar bort mest hela tiden. En ice-bar är ju en utmärkt idé det också : ) Jag återkommer med inbjudan : D Kramar!

   Radera
 2. Den bilden är helt ljuvlig. Är det Mallorca? Var?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är Mallorca och det mesta är ljuvligt där. Jag kommer inte ihåg exakt, men det låg längs kusten mellan Palma och Alcudia någonstans.

   Radera
 3. Är du skorpion? Me too. När jag var till Madeira i höstas hade jag lätt kunnat släppa allt i Sverige och tagit med mig familjen dit. Språk eller boende kändes inte som något problem. Min man och jag drömmer ofta om att bo utomlands. Vi har ingen erfarenhet av det så det blir nog inget allvar av det förrän barnen har flugit ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag är inte skorpion, det är fullmåne i Skorpionen just nu, jag är kräfta : ) Att bo utomlands med familjen en tid är fantastiskt, jag kan verkligen rekommendera det. Vi bodde i ett år på Mallorca för tre år sedan och vi har längtat tillbaka dit sedan vi kom hem : )

   Radera
 4. Åh vad härligt att ni har barnen med i era drömmar om att flytta till ett annat land. Mina barn vill bara vara kvar här med sina kompisar. Själv vill jag flytta till ett annat land. Jag vet inte om det någonsin blir av.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt att barnen är med, så länge det nu varar : ) Det är äldsta killen som börjar tveka lite, fast det beror lite på var vi skulle flytta. Jag hoppas att du kommer iväg någon gång, för det är så fantastiskt spännande och intressant.
   Kram!

   Radera
 5. Mallis, mysigt! Hur kom det sig att ni flyttade dit? Ett ställe jag gärna skulle vilka bo på! Var det svårt att leva där?
  Kul dag med dina killar! Fin söndag till dig! Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så härligt på Mallorca. Vi flyttade dit bara på kul. Vi jobbar hemma, både maken och jag, så det spelar ingen roll var vi sitter i världen. Vi ville uppleva lite äventyr helt enkelt. Det var jättelätt att leva där. Barnen gick i Svenska skolan och det var väldigt bra och lätt.
   Vi hade en rolig och mysig basketdag med killarna : )
   Ha en riktigt härlig vecka! Kram!

   Radera
 6. Åh vad härligt, det ser verkligen inte fel ut att bo där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte fel alls! :)

   Radera
 7. Vad roligt att dina killar gillade basketcupen - och medaljer och allt = det är lycka det!

  Underbara Mallis i mitt hjärta ... där har jag ju bokstavligt vandrat i bergen i många, många timmar och dagar.
  Det fanns alltid getost, baugette, bamsestora tomater och en skvätt vin i packningen.
  Vilka vyer, vilken tystnad & ro - obeskrivligt ...

  Många kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. De var så härliga för de brydde sig inte alls om hur det gick i matcherna, de var bara lyckliga över att få spela : )

   Mallorca är fantastiskt! Där är min själ lycklig. Det låter som om du också hade det härligt där : )

   Kramar!

   Radera