.

.

onsdag 23 maj 2012

Min tid

just nu känns så värdefull. Så full av liv.


Det värsta med våren är att den är så intensiv. Allt händer på samma gång och det är så mycket man vill uppleva. Precis när man borde ta det lugnt och bara njuta av allt det härliga, så är det istället som om allt går ännu fortare. Skolorna har utflykter hit och dit. Uppvisningar och avslutningar. Alla vill ha fest och helgerna fylls snabbt med olika aktiviteter. Det är underbart på alla sätt, men ibland blir det lite mycket, lite komprimerat i en allt för kort tid. En tid som är till för att njutas långsamt av.

Vi har precis kommit tillbaka ifrån den årliga vårlöpningen för barn här i stan. Två av mina barn deltog och båda kämpade tappert, trots värmen. Jag var i full gång med läsningen av manus när det var dags att gå, jag erkänner att det tog emot lite, men när vi väl kom iväg så laddade jag om. Jag har bestämt att barnens aktiviteter inte får komma i kläm på grund av mitt skrivande. Det kanske gör mig till en mindre engagerad författare, men so be it. Barnen är bara små nu, skriva kan jag göra hela livet. Dessutom så skriver jag väldigt engagerat och passionerat den tiden jag har och det finns ingen tid för writers block för mig. Det måste väl vara bra!

10 kommentarer:

 1. Egentid och kavlitétid tillsammans med barnen är viktiga och värdefulla!

  Det är svårt att säga nej till allt nu på våren... men ibland måste man säga stopp!

  KRAMAR Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tid med barnen är faktiskt något som jag älskar, för min egen skull. De ger så mycket och de gör mig till en bättre människa.
   Det är svårt att säga nej, man vill så mycket men tiden är begränsad och man hinner inte allt man vill. Tyvärr. Jag skulle önska mig en lite längre vår och sommar. För det är ju så gudomligt härligt!
   Kramar!

   Radera
 2. Den där skomakarn hade rätt - man borde stänga igen mellan hägg och syrén. Bara njuta och riktigt suga i sig den här härliga tiden. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, oj vad han hade rätt! Det är verkligen en tid att bara njuta av just nu. : )

   Radera
 3. Vad bra att du kan prioritera hur du vill göra med din barntid kontra skrivtid ... och sedan komma fram till det som funkar allra bäst.

  Iår har jag knappt ännu fattat att det blivit vår ... min vardag är inte som den var tidigare när jag levde nära min älskade vovve. Jag får liksom prova mig fram ... som att lära mig gå på nytt nästan.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att prioritera barnen är inte svårt alls. Jag vet hur fort tiden går. Jag hinner skriva också även om det inte är hela tiden.

   Tiden går så fort just nu och jag förstår att allt känns annorlunda utan hund. Men du hittar säkert ett nytt sätt att njuta av allt det härliga i år.

   Kramar!

   Radera
 4. Jag skrev en krönika för ett par, tre år sedan om att maj är den kortaste månaden. Februari tror vissa är kortare, men nejdå. Maj går åt så oerhört mycket snabbare och har dessutom bara tre bokstäver som en symbol för detta. Ingen annan månad är kortare! :)

  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så rätt du har, maj är alldeles för kort : ) Kort på alla sätt och vis.
   Kram!

   Radera
 5. Åhhh, jag vet vad du menar :)
  Kan känna likadant, allt på en gång :)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går i ett kan man väl säga. Det gäller att hålla nere tempot så att man hinner njuta av livet som är så fantastiskt just nu.
   Kram!

   Radera