.

.

torsdag 23 februari 2012

Prinsessor och prinsar

Först måste man ju bara säga HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA!
Det är något speciellt när det föds en alldeles äkta liten prinsessa. Jag hoppas att hon får ett fantastiskt liv, trots de speciella omständigheter hon kommer att leva under. Hon har i alla fall fantastiska förebilder i sina föräldrar och det hjälper lång väg.

Här firar vi prinsessan med den tårta som jag gjorde till min egen prinsessa då hon fyllde tre år.


Vi är nog många som känner att vi fött våra alldeles egna små prinsessor. När jag väntade mitt första barn var jag så säker på att det var en flicka så att jag faktiskt köpte en vagn med små blommor på. Den var inte iögonfallande tjejig men ändå. Jag förstod inte ens hur jag skulle kunna få en kille. Jag har ju själv tre systrar och en kille fanns inte ens i min fantasi, jag hade aldrig ens varit nära en liten pojkbebis. Det var inte det att jag inte ville ha en pojke, det kändes bara helt osannolikt att just jag skulle få en. Så föddes då mitt första barn som var så enormt efterlängtad. Det var så förvirrat när han kom för jag vet att de sa att det var en flicka först men sedan ändrade de sig och visade mig min lille pojke. Mina tårfyllda ögon gav säkert en lätt suddig bild men ja, det var en kille, en helt underbar liten prins. Och då var det plötsligt helt självklart att det var just den här lille prinsen som jag skulle få ta hand om. Jag kunde inte ens föreställa mig något annat barn. Jag hade inte ens funderat allvarligt på några pojknamn, men maken hade ett favoritnamn som blev perfekt till vårt barn. Kärleken drabbade mig i ett ögonblick och i min nyfödde lille sons ögon, i hela hans väsen fanns meningen med mitt liv.


Själv fick vi vår efterlängtade prinsessa som nummer två i barnaskaran. Min längtan efter att också få en flicka fanns fortfarande kvar. En prinsessa. En att dela tjejsnack med. En människa vars inre liv jag kan förstå. Jag måste erkänna att jag följde alla knep som fanns beskrivna för att öka chansen för en flicka. Och det fungerade, eller inte, men en flicka blev det. Min (vår) alldeles egna prinsessa. Hon var söt som socker och prinsessig ända ut i fingertopparna. Nu är prinsesstiden över och en liten tuff pretonåring har tagit över. Det är som det ska vara och nu har den svåraste tiden tagit över. Den när hon genomgår allt det jobbiga som man gör i den åldern och jag vill bara lägga mig som ett stort skyddande plåster över henne. Vill verkligen att hon ska slippa genomgå allt det tunga som jag själv har gjort. Men inget är så lätt, hon har egna saker att lära, egna känslor att känna och egna läxor att lära. Och själv kan jag bara finnas vid sidan om henne och lyssna och försöka förstå. Tala om att hon aldrig är ensam. Om hon bara förstår det, verkligen förstår det på riktigt, så tror jag att det kommer att gå bra.


Sedan får jag väl bara erkänna att grejen att vara mamma var så fantastiskt att det kom två små prinsar till. Och jag lärde mig att jag är en alldeles utmärkt pojkmamma. Pojkar är små änglar och helt underbara. Även stora pojkar. Alla mina barn har fantastiska, roliga och helt underbara personligheter. Att vara en stor familj var det som jag såg framför mig. Högljudda, mysiga middagar. Alltid någon att prata med, att kunna anförtro sig åt. Kärlek i överflöd. Här är jag nu och jag älskar det. Jag ser fram emot att familjen ska utvidgas ännu mer med fruar, äkta män och barnbarn. Fast det är en stund kvar, men o så underbart roligt vi kommer att ha det. Alltid!

Och prinsessan försvinner nog aldrig riktigt helt ur en flicka. Vår magi försvinner aldrig helt, den gömmer sig bara en stund, då livet får en att glömma vem men egentligen är.

14 kommentarer:

 1. Det är något väldigt speciellt med små barn, prinsar och prinsessor. Så fint att höra om din familj =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det är verkligen något alldeles speciellt med små barn.

   Radera
 2. Jag kunde också bara se en dotter, uppväxt i en kvinnodominans som jag var:)
  Idag är jag tacksam för att det blev en pojke som kunde bryta ett osunt band ...:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är konstigt hur hjärnan fungerar. Jag är också glad att jag fick killar, de är ljuvliga, för det mesta : )

   Radera
 3. så fint du beskriver dina barn! Kram

  SvaraRadera
 4. Du har verkligen något att se fram emot eftersom det i de flesta fall blir en utökning av den egna kärnfamiljen - precis som du säger - sedan när prinsar och prinsessor får sina egna gemåler ... och sedan blir huset snart överfullt:))
  Mycket rikare än så kan man knappast bli. Jag är rik! - utan stort slott visserligen ... det är sålt ... men min prins och prinsessa har sina egna ...

  Fint att du berättar och delar med dig till oss:))

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Jag älskar överfulla hus : ) Barn är en rikedom som inte kan mätas i någon valuta för i deras kärlek ligger världens alla rikedomar och lite till.
   Kramar!

   Radera
 5. Ja, vilken fantastisk vacker dag det var igår! Sverige fick sin kronprinsessa o jag fick en liten prinsessa samma dag för 17 år sedan! Vår i luften o saluteringar! Härligt! Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att det finns två prinsessor som är födda samma dag! Och dessutom vår i luften, det kan verkligen inte bli bättre : )
   Kram!

   Radera
 6. Du gör såååå fina tårtor, jag vill äta dem alla! Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! : )
   Själv tycker jag inte om att äta tårta men tycker att det är superkul att göra dem : )
   Kram!

   Radera
 7. För mig var det likadant när jag fick mitt första barn. Jag var bombsäker på att det var en flicka men icke... När jag såg honom kunde jag inte längre tänka mig en flicka. Men det fick jag nästa gång.
  Nu har jag köpt "Jag älskar dig inte" och ska läsa den snart.
  Ha en bra fredag, med dans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det ju, när man väl ser sitt barn så är det precis det barnet man älskar över allt annat.

   Hoppas att du gillar "Jag älskar dig inte" även om det är ett ganska jobbigt ämne : )

   Hoppas att du har en bra fredag och att du hänger med på dansen! : )

   Radera