.

.

lördag 4 februari 2012

Lördagsbestyr

innehåller ofta kära sysslor. I dag var nästyngstingen på födelsedagskalas så lillkillen var på basket själv. Eller jag var ju där, men jag spelade ju inte. Han är definitivt yngst och minst på alla sätt och vis. Men tuff och duktig. Fokuserad. En mamma kom fram efter och berättade hur duktig hon tyckte att han var. Hon sa att hon blivit helt betagen av honom under lektionen. Det känns varmt i hjärtat, för han är ju mig så kär. Sedan kom tränaren också fram och berättade om hur imponerad han var över lillkillens orädsla över att spela med de större killarna. Lillkillen blir lite besviken över hur sällan de större killarna passar honom under match, men det är i vissa fall förståeligt eftersom han knappt syns bakom de andra. Jag är stolt över hans mod och över hur fokuserad han är på att lära sig.Lillkillen är redan fokuserad och vet hur man vågar ta chanser som dyker upp. Vågar lita på sig själv. Vågar tro. Jag ska också ta alla chanser som visar sig under min väg. Jag är på gång. Det känns i kroppen. 2012 kommer att bli ett fantastiskt år. Klockan tickar och jag vill visa vad jag kan.

Men först är det helg! Ikväll ska vi bort till vänner och i morgon ser jag fram emot en härlig dag tillsammans med familjen.

I kväll börjar melodifestivalen. Vi kommer förmodligen inte att se den eftersom vi ska bort. Men det är liksom inte samma sak längre. Deltävlingar och en massa nya regler plojlåtar och jag vet inte allt. Nej, tacka vet jag förr och på tal om förr. De kunde verkligen trolla fram fantastisk musik på den gamla goda tiden.

13 kommentarer:

 1. Åh, jag håller SÅ med dig när det gäller Melodifestivalen. Och så sjöng de olika länderna ofta på det egna inhemska språket förr medan så gott som alla nu sjunger enbart på engelska.

  Vad roligt med beröm från alla håll när det gäller "lillkillen". :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så mycket rörigare och mer utsmetat nu. Det är knappt man orkar se alla deltävlingar.

   Det är särskilt kul för lillkillen att få höra att han är duktig : )

   Radera
 2. Hej,

  Åh vad glad jag blev när jag hittade din blogg...jag har också författardrömmar och har haft så hela livet tror jag. Åtminstone så länge jag minns. Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och skriver på min första roman. Jag har hunnit 200 sidor och idag skrivit klart fem sidor i ett kapitel som kom att bli något av ett binda-ihop-med-resten-kapitel. Jag var lite osäker på hur jag skulle utforma det, hade en idé men när jag började skriva så levde karaktärerna sitt eget liv till en del och jag var noga med att lyssna till dem och
  följa dem och så blev det riktigt bra...kul ! Flow hade jag minsann!

  Det är roligt att följa din blogg..ska fortsätta med det. Blir glad av det!

  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du hittade hit och vad glad jag blir över att du gillar min blogg : )

   Det är fantastiskt roligt att skriva. Särskilt när man har flow. Spännande att höra lite om ditt skrivande. Jag ska genast titta in hos dig också. Det är väldigt värdefullt att kunna få följa varandras glädje och våndor som omger skrivandet.

   Radera
 3. Sötaste lillkillen som bollar och har sig - jag blir varm i hjärtat:)) Minns så väl hur min egen son höll på - ja, han blir 40 år i sommar! Hur nu det gick till?

  Njut nu allt du kan av dina barn och deras intressen ... tiden går alldeles för snabbt (hur snabbt går den egentligen? Min mamma är nu 85 och hon förstår inte heller vart tiden tagit vägen ... inatt drömde jag om det)

  Bered också ditt sinne på att njuta av vänner och den samvaron tillsammans - allt ändrar sig och sedan vet man inte hur det gick till ... och det säger jag som en gång trodde att livet ' var så här' - men så tog livet en rokad och blev något oigenkännligt - då menar jag inte som det var i tonårstiden utan i övre medelåldern, då när man tror att man 'kan det här'. Kryptiskt?

  Menar blott att du ska leva idag - inte bakåt och inte framåt.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han älskar att spela boll. Det är roligt att se han otroliga glädje. Du vet ju hur det känns att få se glädjen i barnens ögon, även om det var ett tag sedan nu. Det är något man aldrig glömmer.

   Tiden går verkligen galet snabbt och det gäller att njuta av nuet hela tiden. Snart nog så har större delen av livet gått och man har bara fina minnen kvar. De kan man dock leva länge på.

   Att njuta av livet är så viktigt, man vet aldrig när livet tar en på nya vägar. Det är en del av livet att ibland hamna på platser som man aldrig hade tänkt sig.

   Du har så rätt i att man inte ska fundera så mycket, varken bakåt eller framåt. Det är ju i nuet som livet utspelar sig.

   Kramar!

   Radera
 4. glömde klicka på: "Registera dig via e-post" - nu är det gjort.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken kille du har alltså! Jag är grymt imponerad!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är verkligen en tuff liten kille : )

   Radera
 6. Tacka vet jag ABBA och Brighton 1974. Det var tider det... :)

  Och jag vill också tro på att 2012 ska bli ett bra år. Det vill jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen tider. Då satt alla och tittade, numera vet man knappt när det stora pådraget börjar eller för den delen när det slutar : )

   Det är klart 2012 blir bra! Det måste vi tro på.

   Radera
 7. Hoppas du fick en riktigt härlig helg!
  Melodifestivalen tittar jag inte på förrän det är slutfinal, klarar inte av alla dessa deltävlingar. Men Eurovision, den kan vara kul att se =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det blev en fantastisk helg.

   Jag förstår dig, det är mest rörigt och småjobbigt med alla delfinaler. Det räcker gott och väl med finalen i Sverige och den stora eurovisionsschlagerfestivalen.

   Radera