.

.

tisdag 14 februari 2012

Man vet att man börjar bli frisk

när orden börjar dansa runt i huvudet igen. Fast det är nog ännu en stund kvar tills jag får känna mitt riktiga jag helt och hållet igen. Nu har tre av barnen blivit sjuka också och de behöver mig. Det ska bli skönt att få ta hand om dem igen.


Jag sov länge i morse och precis som så många gånger förut, så kom orden dansande till mig mellan vaket och sovande tillstånd. En text som var tillägnad en speciell människa och en som har varken början eller slut. En av texterna blev inte skriven, men den finns kvar i minnet. Den andra slutade med 218 ord som jag aldrig trodde att jag skulle skriva. 218 ord som jag läser med stolthet, bara för att jag vågade skriva ner dem. När jag läser dem, så upptäcker jag att de kan skrivas på ett sätt som är mitt eget. Långt ifrån det som jag förut skyggat för. Vilken otrolig känsla att hitta något som jag inte hade en aning om fanns bland just mina ord.

Dagens horoskop säger mig följande:
"You may be pleased at how creative you can be if you simply give yourself time to daydream. You’re enchanted by the messages you are receiving from the depths of your own subconscious now, but it can be confusing if the veil between reality and fantasy grows too thin. Don't worry; your intuition won't let you down if you’re willing to take a magic carpet ride without worrying about your destination."

Jag ger mig gärna iväg på en tur med en magisk matta, utan att vara orolig över var jag ska hamna.

Jag har skickat ett mail till ett enda förlag, där jag förhör mig om ifall de skulle vara intresserade av att läsa mitt andra manus. Det tog lång tid innan jag vågade skicka, men jag vet att jag måste våga lita på min intuition mer. Måste våga släppa taget och låta livet ha sin gång. Ett första litet skälvande steg. Nu börjar en ny väntan, innan den gamla ens har tagit slut.Nu blir det Alla Hjärtans Mys, så gott det går med fyra sjuklingar. Men vi ska göra så gott det bara går. Så länge vi alla är tillsammans, så behöver vi inget mer. De två som är friska, maken och dottern, står för alla arrangemang. Det ska bli spännande att se vad de två har tänkt sig. Lite små presenter har jag i alla fall lyckats ordna : )

10 kommentarer:

 1. Hoppas familjen piggnar till snabbt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det hoppas jag också! Kram!

   Radera
 2. Svar
  1. Tack snälla du! Vi kryar på allt vad vi kan : )

   Radera
 3. Hoppas att de vill ta emot ditt manus! Hoppas också att du blir frisk snart! Ha en bra dag.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag hoppas också att förlaget vill läsa mitt manus och jag väntar spänt på svar.
   Hoppas att du fick en riktigt härlig Alla Hjärtans Dag och ha en fortsatt bra vecka!
   Kram!

   Radera
 4. Åh - vad det låter inspirerande med att du utmanat dig själv på flera sätt.
  Tänk bara att skriva så som du tidigare skyggat för och nu övervunnit. Funnit din stil - det låter toppen:)

  Och tagit kontakt med ett förlag. Bravo där!

  Våga. Våga. Våga!!!

  Skönt för barnen att de har en mamma som är på bättringsvägen så att de kan få den omvårdnad de behöver nu när de är krassliga.

  Stor kram (nu törs jag utan att tveka:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen en häftig känsla. Jag hade inte ens tänkt på det och så dök texten bara upp i mitt huvud, utan förvarning.

   Ja, våga! Nu får vi se om det leder någonstans.

   Och jaaaa, äntligen är jag på bättringsvägen och kan ta hand om mina barn igen. Särskilt nu när sjukdomen tyvärr sprider sig i familjen.

   Kramar!

   Radera
 5. Hej,
  Vad fantastiskt att få känna att nya ord finns inom en! Wow! Härlig känsla kan jag tänka mig. Hoppas du får användning för ditt "nya" språk i ett manus.
  Skönt att höra att du är på bättringsvägen..så du kan njuta av hjärtedagen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en otroligt härlig känsla! Jag får se vad som händer med de nya orden, men de kommer säkert till nytta någon gång.
   Kram!

   Radera