.

.

torsdag 7 oktober 2010

Man kan väl säga


Man kan verkligen säga att det inte är lika trevligt att promenera alla dagar. Efter många härliga soliga höstdagar här i Skåne så regnade det ordentligt i dag. Det såg inte så farligt ut och till en början gick det hur bra som helst. Tills jag började gå i motvind. Man kan väl säga att jag var totalt genomblöt när jag kom hem. Trots bra regnjacka. Det blöta spred sig långsamt från låren och neråt och ända ner i stumporna. Det kändes som att gå på blöt mossa. Sedan började det krypa uppåt, in under jackan. Nu är jag torr och varm igen. Det var inte många andra som var ute i dag. Det kändes lite ensamt. Jag gillar regn, men idag blev det lite blött och kallt även för mig.I dag fick jag inte så värst många nya intryck på min promenad. Lite bilar mycket vatten och en kylig och blöt insikt :D Ändå är det ju väldigt rätt som han säger. För att bli författare måste man iaktta världen. Man måste lyssna, titta och fantisera. På mina promenader händer det massor. Jag löser problem, hittar på nya kapitel, nya böcker. Det är helt magiskt vad något så enkelt kan betyda för en enda människa.

Nobelpriset i litteratur gick till Mario Vargas Llosa. Jag har inte läst något av honom men jag tänker göra det nu. Jag tycker att det är spännande att läsa en författare som fått ett sådant viktigt pris.

4 kommentarer:

 1. Usch, det lät inte som någon vidare härlig promenad idag. Hoppas morgondagen bjuder på en bättre.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jadu, regnet öser ned! Men än så länge känns det okej eftersom vi haft så fint så länge. Då kan en dag eller två vara helt i sin rätt. Vad trist att du blev så blöt dock :) Då är det superskönt att komma in i värmen och bli torr!

  SvaraRadera
 3. Håller med dig om att många bra idéer dyker upp under promenader, oavsett vilket väder det är. Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Regn är inget vidare, men det är ändå skönt att få komma ut och vädra hela systemet. Det är ju så himla skönt att få komma in sedan och krypa ner i torra, varma kläder. :)

  Kram

  SvaraRadera