.

.

fredag 27 augusti 2010

Gröna Hissen x 2

I går var vi på "Gröna Hissen" på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Det var riktigt trevligt och vädret var fint och varmt med bara några droppar regn en stund i pausen. Jag tycker om stämningen på teatern och att vara på en utomhusteater är extra speciellt. Årets pjäs tycker jag var mycket bra och skådespelarna gjorde ett fantastiskt jobb. Vi bjöds på många skratt och en härlig kväll .

Gröna hissen är en klassisk drink. Sitt namn sägs den ha fått av att den ursprungligen dekorerades med russin som av kolsyran kom att åka upp och ner i den gröna blandningen. I dag serveras Gröna hissen dock ytterst sällan med russin utan snarare med ett cocktailbär eller en skiva citron.

Gröna Hissen

4 cl gin
2 cl grön curaçao

Fyll med Pommac
Serveras med is i ett highball-glas.
Garnera med ett par russin. Om allting fungerar som det ska så åker russinen hiss upp och ner i drinken. Därav namnet.

Bild och recept lånad från nätet.

3 kommentarer:

 1. Det var den enda drinken jag visste ett tag och beställde den. Den var inte så god enligt mitt tycke. Jag är mer för mjölkdrinkar :) Lite slisk och sånt...

  SvaraRadera
 2. Hej Anneli!

  Vad roligt att ni tyckte om föreställningen och dessutom hade tur med vädret. :) Vi hade ju inte samma tur med vädret men vad gör det när man kan skratta sig både varm och torr. ;)

  Gröna Hissen minns jag från min barndom då jag hade släktingar som brukade dricka det när det var fest. Själv har jag faktiskt aldrig testat den.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Trillignnöten:
  Jag har inte heller testat den men jag får nog göra det nu :)

  Lotta:
  Det är så mysigt med utomhusteater. Det måste vara ett kul jobb att spela fars, de verkar ha så kul ihop.

  Jag har inte provat drinken heller men jag får nog göra det nu :)

  Kram!

  SvaraRadera