.

.

lördag 15 maj 2010

Vänner


Jag har fått anledning att fundera över hur värdefullt det är med vänskap den här helgen. Man träffar människor från och till hela livet. Vi flyttade helt och hållet på vinst och förlust sextio mil bort ifrån vårt hem som jag har haft i tjugo år och maken i hela sitt liv, bara för att vi kände en stor lust att upptäcka något nytt. Vi kände absolut inte en själ men vi hade den stora turen att få fantastiska vänner i grannar, skolkompisars föräldrar och på en massa andra sätt så det gick faktiskt hur smidigt som helst. Vi har nu bott i vår "nya" stad i över åtta år och vi har aldrig ångrat oss. Vi kunde inte ha hittat en bättre stad att bo i vi känner verkligen att vi har hamnat rätt.

Att ha nya vänner är fantastiskt och otroligt givande men de gamla vännerna som delar ens historia bakåt är så viktiga. Man kan prata minnen och upplevelser från det förflutna. Man delar en del i en berättelse. Man är en del av ett sammanhang. Det är något som är så ovärderligt och något som man ska vara väldigt rädd om. Man kanske inte tänker på det i det dagliga livet så mycket men när man träffas igen så förstår man verkligen hur viktigt det är.

Den här helgen har varit fantastisk på så många sätt. Gamla minnen har fått fullt tillträde och nutiden har diskuterats livligt, till och med framtiden har det nosats lite på. Våra små bebisar fyller tretton år i år. De små barn som vi bar i vår mage sida vid sida och som vi sedan diskuterade och oroade oss över i oändlighet. En sådan stor upplevelse delar man inte med så många och om man får behålla den vänskapen är man verkligen lyckligt lottad.

Idag har vi gjort en bilutflykt till Höganäs outlet i regn. Det handlades en del saker. I morgon åker våra vänner hem och det kommer att kännas tomt men det är inte så farlig för vi vet att vi snart kommer att ses igen.

8 kommentarer:

 1. Vilken härlig helg du verkar ha haft...och vilket gott sällskap:)

  Kram åsa

  SvaraRadera
 2. Modigt att flytta som ni gjorde. Jag tror att många skulle vilja göra en sån grej, men som sagt. Det krävs stort mod. Kram!

  SvaraRadera
 3. Åsa: Vi har haft det toppen!

  Karina: Ja, det var lite läskigt när vi satte oss i bilen och åkte iväg ifrån vårt gamla liv.

  Kramar till er!

  SvaraRadera
 4. Har de mumminmuggarna på Höganäs Outlet!? De brukar jag alltid köpa när jag är och föreläser i Finland. Fusk...

  Härligt att läsa din berättelse.

  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Kimselius: Tack! De har massor av muminsaker på Höganäs outlet.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ibland funderar jag på om man borde kanske göra så. Jag längtar långt bort ibland. Men sen kan jag få värsta ångest känslan att jag har ju mitt och börjat känna lite folk här. Jag är inte uppvuxen här utan i Bjärred som ligger ca 5 mil bort. Inte långt när man jämför med er men vad gör man inte för kärleken. ;) Otroligt modigt av er!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag håller med övriga här - vad modigt av er att bryta upp från det invanda, redan kända, för att prova något nytt. Det är rätt så ovanligt måste jag säga. Härligt att det nya livet berikar, men att det gamla ändå finns kvar - i fin vänskap.

  SvaraRadera
 8. Jeanette: Jag tror att det är lite olika hur lätt man har att bryta upp och göra något nytt. Jag har väldigt lätt för det och min man har lärt sig :)

  Jenny: Jag gillar känslan av att gå vidare till något nytt och spännande. Med allt det nya men även det gamla i bakgrunden som stöd, har man det bästa av flera världar.

  Kramar till er!

  SvaraRadera