.

.

söndag 9 maj 2010

Paus

Någon har haft roligt och gjort en egen installation på strandpromenaden. Den gav upphov till ett och annat leende i helgen.

När jag promenerar vandrar mina tankar iväg på vägar som jag aldrig skulle hittat om jag försökte. Jag kan se en människa eller en sak som ger mig ett uppslag till en hel bok. Jag kommer på saker som legat gömt i mitt undermedvetna under lång tid. I dag mötte jag en man med glasögon då vandrar hjärnan iväg och funderar på våld?! Jag tänkte på de regler som fanns när jag var liten. Man fick inte slå någon med glasögon man fick heller inte slå tjejer och man fick absolut inte slå någon som var mindre än en själv. Ganska konstigt egentligen, fick man slå dem som var större då, eller? Finns de här oskrivna reglerna överhuvudtaget kvar i dagens hårda samhälle? Sådär fungerar mina promenader och man vet aldrig vad för nya tankar man kommer hem med. Det är helt underbart egentligen. Promenaden ger motion och en oändlig ström av nya spännande tankar. Kan något som är helt gratis vara bättre. Ibland är de bästa sakerna i livet gratis.

Nu ska jag dyka in i min bok igen och fortsätta skriva.

9 kommentarer:

 1. Jadu, visst är det underligt hur tankarna far omkring på promenader. Kul installation! Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Hihio vilka funderingar du har....Kan tänka mig att den installationen gav ett och annat leende. Det är inte lätt att göra om barnens rum. Här är en tonåring och den andra har ett litet rum. Sen vill man inte göra tonåringen lika som den andra, suck. Och båda valde svarta mattor??? Attans trodde att någon skulle välja något annat.
  Ha det gott/ Kramkram Anne

  SvaraRadera
 3. Hej, kul att hitta till din blogg! håller helt med om det du skriver om promenader. Det är bara bäst att ta en långpromenad, många problem har jag löst och många idéer har tagit form under promenader... Ha en bra vecka//kram maria

  SvaraRadera
 4. Kim: Det är härligt med virriga tankar.

  Anne: Jag har tre barnrum som ska piffas. Måste hitta olika teman som passar mina barn :)

  Maria: Vad kul att du hittat hit.
  Det är verkligen mycket man kan lösa på en promenad.

  Kramar till er!

  SvaraRadera
 5. Promenadinspiration är inte dumt:)

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 6. Visst är det underbart med promenader! Man kan dagdrömma och man kan lösa världsproblemen och allt däremellan. :) Tyvärr hinner jag sällan med promenader numera, kanske ska börja igen.

  Tack för din värmande och stärkande kommentar. Jag skrev av mig ett inlägg i bloggen igår kväll och efter det kändes det så skönt inom mig. Nu är det avslutat, klippt, kapat, brutet ... whatever, det är slut. Och jag är jätteglad! :)

  Kramkram

  SvaraRadera
 7. Tycker att det var bra tankar du delar med dig av, etik och moral har verkligen tagit ut svängarna på de senaste åren (kanske mer åt det negativa hållet

  Ja man fick slå dom var större förr... om man vågade.. vilket man inte gjorde :)

  Spännande med din bok tycker jag !
  Kramen ♥

  SvaraRadera
 8. Pronenader är bra på många olika sätt. :)

  SvaraRadera
 9. Åsa: Kan inte bli bättre : )

  Nina: Jag hoppas att du känner dig stark så att du kan gå vidare i ditt liv med din familj.

  Elvira: Det börjar bli lite för spännande med min bok nu när den snart är klar ;)

  Jeanette: Bra på nästan alla sätt faktiskt :)

  Kramar till er!

  SvaraRadera