.

.

torsdag 13 maj 2010

Föräldragrupp


Den här helgen har vi gäster. Det är en av mammorna som vi träffade när vi var gravida för första gången. Hon har ny man nu, en kille som vi faktiskt kände innan hon träffade honom. Världen är vekligen liten. Vi gick tillsammans på den utbildning som vi fick inför vårt alldeles förestående färska föräldraskap. Det var mycket som man var tvungen att lära sig. Förbereda sig inför. Hur graviditeten skulle utveckla sig. Smärtlindring, då en av de manliga deltagarna svimmade. Andning och avslappning. Till sist själva födseln. Vi var förväntansfulla och lite oroliga.

Våra barn föddes med bara några dagars mellanrum. Efter fortsatte vi att träffas. Oändliga var de promenader vi tog tillsammans, vi stolta nyblivna mammor. När barnledigheten var över blev det mer en lite kortare stund tillsammans och fika. Vi träffades även familjevis och gjorde roliga saker eller hade fest ihop. Vi hade otroligt bra stöd av varandra när osäkerheten över allt det nya kom. Vi hade tur som trivdes så bra tillsammans.

Tre par, varav ett är med ny make fortsätter att träffas än i dag. Ett av de paren kommer till oss nu i dag och ska stanna till söndag. Vi har lyckats hålla kvar kontakten trots att både de och vi har flyttat till en ny stad. Det var länge sedan vi träffades nu så vi har mycket att ta igen och prata om. De visade sina barn julkortet de fick av oss med fotot på våra barn och deras barn började fundera över vem de skulle leka med. Deras mellanbarn fastnade för vår dotter. Han bestämde sig för att ha rosa tröja för det trodde han att hon skulle gilla Så gulligt. Det ska bli riktigt kul att se dem igen.

4 kommentarer:

 1. Skoj när man bibehåller kontakten efter föräldrargruppen. Jag hade hoppats så mycket på min föräldrargrupp då jag var relativt nyinflyttad men det blev aldrig något av det. Så himla synd!
  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 2. Roligt att träffas så!
  Hoppas ni får en riktigt trevlig helg;)

  Kram till dig
  Adela

  SvaraRadera
 3. Jeanette: Det är så olika hur bra man passar ihop med de människor som är med i en föräldragrupp. Synd att det inte blev bra för dig. Vår Bvc grupp var så. Ingen i den gruppen hade lust att ses efteråt.

  Adela: Jättekul! Vi snackar och snackar hela tiden :)

  Ha en härlig helg på er.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Så mysigt! Ha en trevlig helg! Kramisar Kim

  SvaraRadera