.

.

tisdag 18 maj 2010

Lycka

Jag tycker att det är så intressant med frågeställningen om vad lycka är och hur vi hittar den. Det verkar som om vi skapar vår egen lycka vad som än händer i våra liv utifrån de möjligheter vi har. Lyckan är alltså inte alls beroende av pengar, jobb, hälsa eller andra yttre omständigheter En spännande och lugnande tanke.

Här pratar Dan Gilbert om lycka:

3 kommentarer:

 1. Jag tror känslan av lycka sitter inombords. Annars skulle inte så många rika personer ha behov av psykologhjälp.

  Jag tror man själv måste finna frid och ro. Gräva där man står för det är inte grönare gräs hos grannen.

  Jag är så tacksam och glad för mitt liv på gården i ödemarken. Det innebär inte att jag inte är ledsen eller ibland önskar mig andra saker. Men i det stora hela har jag funnit frid och ro. Det tar tid...

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 2. Så sant, lyckan kommer bara inifrån. Det är samtidigt, tycker jag själv, ngt av det svårast att komma ihåg. Och visst hjälper det kanske liiite att ha Mallorca inom räckhåll? Där har jag också velat bo... i bergen, runt Deja kanske? Det lät även väldigt pännande med boken! Berätta mer!!

  SvaraRadera
 3. Livet i byn: Klart man alltid måste önska sig saker annars skulle ju livet vara slut. Men det är också bra att känna glädje i det man faktiskt har.

  Sofie: Det är svårt men otroligt mycket lättare på Mallorca det måste jag medge. Det är fantastiskt vackert i bergen. Jag återkommer gärna med min bok.

  Kramar till er!

  SvaraRadera