.

.

måndag 31 maj 2010

Rökning

Warning words and no smoking sign superimposed on human skull

Skrivarmamma skrev för ett tag sedan om rökning i ett inlägg. Jag håller med henne om att det behövs fler förbud, eftersom det inte är självklart att respektera dem som inte röker, men det är en riktigt öm tå för rökare. De hävdar sin rätt in i det sista men glömmer rätten att få leva ett rökfritt liv. Rätten att slippa sitta i en restaurang och bli påtvingad rök i lungor och ögon.

Jag såg en pappa stå med sin halvårsgamla dotter i famnen. Han bolmar friskt på en cigarett och jag undrar var mamman är. Om man nu måste röka, måste man då göra det i ansiktet på en bebis? Mamman kommer ganska snart och ställer sig bredvid och röker!!?? Var finns barnets rätt till ett hälsosamt liv. Jag tycker att det är på gränsen till barnmisshandel. I dag 2010 vet alla hur ohälsosamt det är att röka och även passiv rökning. Kan man inte förstå själv att man inte ska blåsa giftig rök i ansiktet på en bebis så behöver vi fler förbud.

2 kommentarer:

  1. Håller verkligen med dig Anneli! Helt osannolikt att man kan röka nära ett litet barn...eller rättare sagt överhuvudtaget!

    Kram
    Adela

    SvaraRadera