.

.

torsdag 4 februari 2010

Semester


Förr seglade vi varje sommar. I sex veckor bodde vi på båten. Först bara jag och min man och sedan kom de två äldsta barnen. Det var lika härligt varje år. Först höll vi oss på Västkusten i många år. Sedan bytte vi till en lite större båt och turerna blev längre och längre. Vi har seglat mellan Stockholm och Fiskebäckskil runt Sverige och även via Göta kanal. Sedan började vi segla till Danmark och det blev lite av en favorit efter att ha seglat så många år längs den svenska kusten. Havet och i synnerhet med en segelbåt, är frihet för oss.

Med barnen blev det lite mindre segling och mer hamnliv. Funkade jättebra för mig och barnen det också. Då hinner man shoppa och se mer av varje plats. Maken saknade äventyren på havet. Nattseglingarna och att inte vara lika orolig över vädret som man är med barn. Man blir mer försiktig helt enkelt.

Så när tredje barnet var på väg, vi hade då seglat i över tjugo år tillsammans, tyckte vi att vi kanske skulle prova något annat ett tag. Vi sålde båten och började åka runt i Sverige inne i landet. Dit vi inte nått förut. Vi avverkade barnaktiviteter på löpande band. Astrid Lindgrens värd. Legoland. Ölands djurpark. Vi åkte hit och dit och upplevde inlandet. Vi bodde på hotell och hade det lyxigt. Alla var nöjda.

Så var det dags för barn nummer fyra. Nu blev det för dyrt att bo på hotell. Med fyra barn måste man ha två rum. Vad göra? Jo, vi köpte en husbil. Första året med den åkte vi till Italien. Gardasjön och vidare ner till medelhavet. Underbart men varmt.

Nu åker vi mycket i Sverige och Danmark. Kanske tar vi en tur till Tyskland också. I år funderar vi på Kroatien eller kanske Italien igen. Fast lite tidigare på sommaren så det inte hinner bli lika varmt. Det är fortfarande frihet men lite mer stillsamt än det stora havet.

2 kommentarer:

 1. Låter helt underbart. Så mycket ni gjort och varit på massa ställen både med båt och bil.
  Sitter du klistrad imorgon inför släppet?? :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Klistrad är bara förnamnet. Man måste skippa allt annat under släppet ;)
  Kram!

  SvaraRadera