.

.

lördag 2 mars 2013

Mental brain freeze

har hemsökt mig sedan sist jag skrev. Ni vet hjärtat som slår i farligt hög takt och hamnar i halsgropen känslan.


Det innebar en orolig natt, då jag enligt maken hade väldigt mycket att säga i sömnen. Jag somnade med den känslan och vaknade med den, så man kan säga att den upptar en väldigt stor del av mitt liv nu. Men just nu håller jag fortfarande på att smälta den, så jag återkommer med mer om det.

Så till skrivandet och vad som gör en utgiven  författare. Så mycket kan jag väl säga att min känsla nu bottnar i just det och jag hittade ett intressant klipp om det. John Hodgeman är en kul kille:Man ska ju som bekant skriva om det man känner till, men man måste också veta något om sådant som är intressant och man måste veta vad man vet. Logiskt men inte alltid lätt att reda ut. Enligt John Hodgeman så är det visserligen väldigt många som vill skriva och oddsen är emot en, men som tur är så är många av dem sinnessjuka och de flesta av dem är galna. : ) Sedan finns det ett segmentet där de som har en medelhög eller till och med liten talang men är väldigt envisa. Det är det de som statistiskt sett har högst chans att lyckas. Det låter lovande tycker jag eftersom jag är envis som synden! Sedan finns det självklart en liten grupp som har en supertalang och de är inte så lätta att hitta.

Nu vidare, vi ska iväg till goda vänner på fest. Det gillar vi!

11 kommentarer:

 1. Jag håller tyvärr inte med honom om att man ska skriva om det man vet, det skulle ju bli många väldigt tråkiga böcker. Tror någon att Stephen King har upplevt allt han skriver om? Eller att deckarförfattare alla är poliser? Självklart finns det de som har expertis inom ett speciellt område som har nått stora framgångar genom att skriva om det de vet, tex John Grisham och Arthur Hailey, men de är nog ingen majoritet. Och hur skulle någon kunna skriva fantasy över huvud taget? Nej, berätta den story som fascinerar dig och ta reda på det du behöver veta. Skriv om det du är nyfiken på och se det som en chans att utforska det även för din egen skull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tolkar det nog på ett annat sätt och det skriver jag mer om på bloggen idag. Man ska alltid skriva om det som man är nyfiken på och utforska det på sitt eget sätt. Att skriva ska vara ett äventyr tycker jag.

   Radera
 2. Skulle precis säga samma sak som Kati. Att skriva om det man vet är bara blaj. Snarast handlar det väl om att skriva om det man kan föreställa sig. Vad det än är. Skulle till och med bli futtigt att skriva realistiskt om man bara ska skriva om det man själv vet. Som Kati säger, skriv nyfiket i stället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror nog lite på hur man tolkar att skriva om det man vet, vilket jag utvecklar vidare idag på bloggen. Jag tolkar att skriva om det man vet precis så som du beskriver skrivandet, det vill säga att föreställa saker man inte upplevt med hjälp av sina känslor.

   Radera
 3. Jag tror absolut på envisheten, ju mer vi skriver desto mer lär vi oss, så någon gång måste det belönas.
  Hoppas ni får en riktigt trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi fick en riktigt härlig kväll! Envisheten tror jag är superviktig, att aldrig ge upp utan att skriva vidare och vidare igen. Tills man når hela vägen fram.

   Radera
 4. Tyvärr är det ju bara ett fåtal som lyckas bli en utgiven författare och ibland kan jag inte låta bli att undra vad förlagen går på när de väljer bland alla manus som skickats in.

  Det som gäller verkar vara att man helst ska ha en akademisk utbildning, gärna också kontakter inom förlagsvärlden och vara storstadsbo.

  Jag hoppas innerligt att jag har fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror tyvärr precis som du att allt det som du beskriver ger en helt annan sits vad gäller att bli utgiven. Men det måste finnas andra vägar att gå och jag vägrar att ge upp. Envishet och hårt arbete kan också räcka väldigt, väldigt långt : )

   Radera
  2. Ja, det gäller nog att tänka så, precis som du. Du har en helt suverän kämpainställning och jag håller tummarna stenhårt för din skull.

   Radera
 5. Den känslan kan man vara utan! Hoppas du hade en kul fest och har fått sova i natt iallafall!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fy, den är jobbig! Vi har festat hela helgen så jag är så glad och lycklig : ) Men jag sover fortfarande oroligt, fast det blir säkert snart bättre det också hoppas jag.

   Radera