.

.

fredag 15 mars 2013

Om att vara en samlare

vad gäller ord, fraser, meningar och annat man kan vilja använda i sina manus. Man hör fantastiska sådana nästan varje dag och ibland flera. Jag samlar på dem och de finns utspridda lite överallt här hemma. I anteckningsblock, på lappar, på servetter, på kvitton eller vad som finns till hands när man hör eller ser dem.


I dag till exempel såg vi En oväntad vänskap. En fantastisk film som skapar varma lyckliga känslor i kroppen. Där hittade jag ett namn som jag ska använda någon gång i någon av mina berättelser.


Men nu får vi se om hjärnan får vila efter en stunds redigering av manus nummer två. För nu är det fredag och dags att dansa. Fast jag hittar ofta en hel massa fina ord i musik, så vi får väl se hur det går med det. Nu kör vi igång en helt fantastisk helg tillsammans med Danny Kaye!

6 kommentarer:

 1. Det är så häftigt att man kan hitta ord som tilltalar en överallt.
  Önskar dig en riktigt trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite magiskt faktiskt! Ha en fortsatt härlig helg!

   Radera
 2. Jag hittade ett namn i "uppfinnarna" som gick på tv i höstas. Det passade som handen i handsken på en av mina karaktärer.Jag lägger in allt under anteckningar i min mobil, jag har olika kategorier där. Så som Uppslag, Namnförslag karaktärer, Namnförslag bok. :) Mycket praktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så häftigt, man skapar sig en egen liten skattkista med ord, namn och ideer : )

   Radera
 3. Jo, ord, uttryck och lite annat smått, sånt skriver jag också upp på diverse papperslappar eller i anteckningsblock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är det så alla vi som skriver gör : )

   Radera