.

.

lördag 23 mars 2013

Långsamt flyter dagar fram

när man är sjuk.


Jag var tvungen att hoppa över att gå på en 50-årsuppvaktning och maken fick gå ensam. Sådant är trist! Jag såg en film med dottern istället, Letters to Juliet, en helt underbar, sagolikt vacker och romantisk film. Nu vill jag gärna läsa boken för att se hur man beskriver något så överjordiskt vackert i text.


Efter det sov jag en stund, för förkylningen har inte alls gett med sig. Nu har jag dessutom jobbat med redigeringen en stund, jag har bestämt mig för att försöka göra lite varje dag, för att det gör gott i själen. Tio sidor blev det idag. Det känns så bra och är något att glädjas lite extra åt, trots sjukdomseländet.

Dagens redigeringsmusik som också finns med i mitt manus är Stevie Wonder med I Wish.

10 kommentarer:

 1. Den är väldigt fin! Jag gör också så, ser en film baserad på en bok och blir nyfiken på hur det är möjligt att beskriva detta och läser boken.
  Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Ibland kan man faktiskt göra saker omvänt, som när man vill läsa boken efter att man sett filmen för att jämföra. Oftast är det ju tvärtom.

   Radera
 2. Den filmen har jag inte sett och jag har inte heller läst boken. Men jag blev nyfiken nu!

  Tufft gjort av dig att ändå få kraft att redigera tio sidor idag trots att du är förkyld - bra gjort Anneli :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en vacker film i flera bemärkelser.

   Jag lever på att få redigera några få sidor per dag just nu. Det gör sjukdomstiden lite mindre tråkig. : )

   Kram!

   Radera
 3. Intressant med att beskriva något överjordiskt vackert. Blev väldigt sugen på att se filmen för att fundera på det. Skulle behöva skriva nåt i den stilen, att försöka få till det är nåt jag funderat på ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här fallet är det inte berättelsen i sig lika mycket som omgivningarna. Fantastiskt vackert alltihop och jag undrar om det finns med i boken. Det är inte helt lätt men jag har en omgivningsbeskrivning i mitt första manus som jag är väldigt nöjd med : )

   Radera
 4. Vad tråkigt.
  Krya på dig - kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Fast nu mår jag mycket bättre igen. Kram!

   Radera
 5. Hoppas du snart får känna dig piggare och gladare snart! Bra jobbat att få ihop tio sidor!

  Puss o Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack gulliga du! Jag mår mycket bättre nu igen. Jag försöker kämpa på med manuset trots att jag är sjuk, bara för att det är så kul.
   Kramar!

   Radera