.

.

måndag 18 mars 2013

Manusarbete fyllt av lyckliga känslor

har pågått hemma hos mig idag! Det är en magisk känsla att läsa ur sitt manus och bli glad och stolt över det man skrivit.


Lika magisk som våren är när den kommer, vilket tyvärr inte är riktigt ännu. Istället väntar snöstorm och kyla. Jag försöker strunta i det och ägnar mig istället åt mitt manus. Det är som att ha våren inom sig.

Jag har kommit igenom mina föregående ändringar och håller nu på att läsa igenom det ännu en gång på skärmen. Fortfarande hittar jag fel och ändrar lite här och där. Tanken är att jag ska hitta ställen som behöver mer gestaltning och kanske lite dialog.


Nu lite tankar angående att skriva och sedan redigera.

10 kommentarer:

 1. Fint att det går galant med redigerandet! Då må vädret hålla på som det vill. Eller nästan i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt nästan så att vädret inte spelar någon roll när man får dyka in i sin berättelse. Fast lite vår får det nog gärna bli nu.

   Radera
 2. Som vanligt är jag controcorrente och säger att revision och editing är det jag gillar mest i skrivandet. Och det kanske är tur eftersom det är en ofrånkomlig del av skrivandet. :)) Kul att det går bra och vad härligt när man känner den där stoltheten över det man skrivit. :) Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tycker också att det är väldigt kul att redigera, man ser ju verkligen hur berättelsen växer och blir bättre. Det är så skönt när man gillar det man har skrivit för då blir det så mycket lättare att jobba vidare med det.

   Radera
 3. Bra jobbat! :) Det är en fantastisk känsla när man läser det man skrivit och det faktiskt känns bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Det är en väldigt viktig känsla för att tycka det är roligt att jobba vidare.

   Radera
 4. Nu lurade du mig allt. Trodde att vitsipporna kommit där du bor. Blev helt paff och mycket glad, för jag insåg precis hur mycket jag längtar till att få se dem live. Och självklart kan de inte komma redan i mars, men jag hann liksom inte tänka så långt. Skönt att det känns bra med redigeringen. Samma här. Redigerar och förundras. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när våren inte kommer då får man ju önsketänka lite här på bloggen istället : ) Det är så kul när man uppskattar alla delar av skrivandet. Och så är det så häftigt att se hur berättelsen växer : )

   Radera
 5. Ja, fram för gestaltning ocg dialoger - de gör att jag får bilder när jag läser:)
  Redigering är den roligaste biten av hela alltet!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bra balans är nog alltid att bäst. Som vanligt! : ) Jag gillar också att redigera men att flödesskriva är ändå allra härligast tycker jag!
   Kram!

   Radera