.

.

onsdag 20 mars 2013

Inte det också

förkylning, eländiga förkylning. Redan i morse kände jag att det gjorde ont i halsen under mitt träningspass och jag visste att det var dags igen.


Lillkillens förskoleklass hade vernissage idag och han har varit eld och lågor inför det. Maken och jag gick ditt mitt på dagen och han stod i fönstret och vinkade så glatt. De har gjort så mycket fint som de visade upp och så fick man mot självkostnadspris ett glas dricka och en näve salta pinnar. De visade också en massa fina bilder på allt de gör under dagarna. Jättemysigt!


Så kom jag hem och kände mig inte alls frisk. Jag frös och var tvungen att gå och lägga mig vilket jag gjorde mycket motvilligt då jag sett enormt mycket fram emot att komma hem och jobba med mitt manus. Sedan sov jag i nästan tre timmar med märkliga drömmar. Hemma hos oss hade vi en massa övernattande gäster och jag var just på väg att lägga mig när det ringer på dörren, mitt i natten och jag öppnar. Där står grannen som är upprörd och gärna vill prata, han kommer in och då ringer det på dörren igen, därute står det då en okänd man med en yxa i handen. Han berättar att grannen och han blivit ovänner och att det gått överstyr, nu vill han be om ursäkt. Jag tycker att det är lite skumt men låter honom komma in om han lämnar yxan utanför. Utanför den andra ytterdörren sitter ett gäng av våra övernattande gäster utspridda och snackar och jag undrar varför de gör det mitt i natten, sedan vaknar jag. Outgrundliga äro hjärnans vägar.


Nåja, när jag vaknade så kände jag hur otroligt mycket jag längtade efter att få fortsätta jobba med mitt manus så jag bestämde mig för att bara jobba med ett kapitel. Det har jag gjort nu och det känns så härligt att i alla fall få nosa lite på det i dag. Nu ska jag parkera mig i fåtöljen. I morgon är en annan dag, jag hoppas den är utan förkylning.

Jag kör Jessicas dagliga affirmation som hjälp på vägen. En energi som jag kan behöva just nu.

18 kommentarer:

 1. Usch, förkylning är inte kul. Hoppas det går över snabbt. Krya på dig!
  Psst, jag vill tacka för tipset på Hurts. Deras musik har inspirerat mig ända sedan du la ut ett klipp på en av deras videos. Deras album rullar ständigt på mitt spotify nu :)).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är verkligen inte kul! Jag vill vara frisk hela tiden.
   Vad roligt att du gillar Hurts låtar, jag älskar dem och särskilt det här albumet. Deras musik passar väldigt bra att skriva till, tycker jag!

   Radera
 2. Krya på dig vännen och tack för en härligt peppande affirmation. så skön!:))

  Kramar
  Adela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! En härlig affirmering är ju aldrig fel. : )
   Kramar!

   Radera
 3. Uff för förkylning, hoppas att den gått om. Starkt att efter den där hemska drömmen (yxan framför allt) ändå stiga upp och jobba med manus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr så håller förkylningen i sig. Konstigt nog var jag inte alls rädd när jag släppte in yxmannen (utan yxa dock) vilket inte alls är likt mig i vaket tillstånd. Jag skulle inte ens ha öppnat dörren mitt i natten. : )

   Radera
 4. ja, dessa eländiga förkylningar som drar ner energin och humöret. Vi behöver VÅR nu!! Kämpa på med snörvlandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är trist med förkylning och energin går ner på väldigt låg nivå. Våren får mer än gärna dyka upp nu och ge oss all den energi vi saknar. Jag kämpar på! : )

   Radera
 5. Usch och fy för förkylning! Jag håller tummarna för att den försvinner lika fort som den kom. Krya på dig vännen.

  Vilken lycka att ha vernissage och få visa upp allt fint som har skapats och få vara så där härligt stolt.

  Jag tror att vi alla skulle behöva göra som Jessica på morgonen. Vilken tjej! :)

  Ta nu hand om dig Anneli, vila och manus om vartannat.

  Varm kram
  Lotta

  Ps. Jag har haft problem med att kommentera här hos dig på sistone. Det bara försvinner hela tiden. Men jag håller tummarna för att det fungerar som det ska denna gång. Vill inte att du ska tro att jag har glömt bort dig kära vän.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag hoppas också att det går över snabbt, det är så trist att vara sjuk.

   Det är en sådan glädje att få se barnens arbete och deras stora lycka över att få visa upp det.

   Härlig affirmation kan man aldrig få för mycket av och Jessica har ett och annat att lära oss : )

   Jag kämpar på med både vila och manus och hoppas bli frisk snart!

   Vad skönt att det fungerar att kommentera nu, det blir trist utan dina fina ord här hos mig. Ibland blir det så för mig också på vissa bloggar.

   Kramar!

   Radera
 6. Yes! Det fungerade. I'm back! ;)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag glad över! : )
   Kram!

   Radera
 7. Usch lider av samma här :-( du får krya på dig!

  SvaraRadera
 8. Usch, vad jobbigt med förkylning, hoppas du är bättre idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är supertrist! Än är jag inte igenom dock, men hoppas att det går fort över.

   Radera
 9. Vilken fantastisk liten tjej! Och vilken gullig pojke ni har, det är så fint att de är så stolta över vad de gjort.
  Hoppas du får sova ordentligt i natt så att förkylningen är borta tills i morgon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du, jag hoppas att jag känner mig mycket bättre i morgon! Visst är hon helt underbar Jessica! Lillkillen var så stolt och visade runt oss på hela skolan förutom allt det som fanns i klassrummet. : ) Det finns nog inget härligare än barns glädje.

   Radera