.

.

måndag 2 april 2012

Vem är jag

enligt ert sätt att se på det? Jag gör en Joanna och testar hur ni ser på mig.


Jag har varit hos tandläkaren med min infekterade tand, som jag inte vill rotfylla eftersom alla rotfyllnadsmaterial är giftiga (det skrev jag om här) och tandläkaren vill inte dra ut. Hon säger att om man drar ut så skapar man nya problem. Hon hade dessutom ingen aning om att fyllnaden är giftig, vilket jag tycker känns väldigt konstigt, när jag som lekman kan läsa om det på nätet. Usch vilka beslut man måste ta utan att ha tillräckligt stor kunskap. Brygga går inte, för då måste de borra i en frisk tand. Det enda alternativet är metallstift i käken, känns inte kul det heller. Så nu ska jag ta det stora beslutet helt själv.

Därför behöver jag lite annat att tänka på idag. Det andra får jag tänka på en annan dag. Lite sund procrastinering kanske gör tankarna klarare. Så vem är jag, tycker ni? Till skillnad från Joanna så bjuder jag inte på någon bild alls. Så här gäller inte en bild säger mer än tusen ord. Här är det bara jag, utifrån min skrivande värld här på bloggen. Det är så spännande! Kanske kommer jag att få veta något om mig som jag inte ens vet själv : )

22 kommentarer:

 1. Jag provar: Du är en nionde hus person; andlighet,högre studier eller skrivande och resor samt frihet är viktiga för dig. Du lärde dig troligen för länge sedan att du ÄR klok och stark och känner dig trygg i det. En händelse i 20-30 års åldern fick dig att tänka att "livet är för kort för att inte..." Så är du en glad fisk som troligen äter en och annan godisbit också! Det var mina spontana ord efter att ha läst dina ord ett tag nu. Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så duktigt på att läsa människor. Det är spooky. Du skulle kunna jobba med sådant : ) Tack för dina fina spontana ord som stämmer otroligt bra. Hur visste du om händelsen som fick mig att tänka till, det är så coolt.
   Kramar!

   Radera
 2. Jag upplever dig som en väldigt varm och empatisk person. En person som funderar över livet och vill utvecklas och förverkliga dina drömmar. Känslig fast väldigt stark. Bra själförtroende. Och en bra mamma och fru såklart! Och väldigt kreativ!!!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Dina fina ord gör mig varm och lycklig. Jag blir glad över att någon uppfattar mig på ett så fint sätt.
   Kramar!

   Radera
 3. Du är klok, snäll, ödmjuk, har ett stort hjärta, smart, uppdaterad och väldigt väldigt generös.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Så många fina ord i en mening. Och du beskriver mig. Det gör mig så rörd!

   Radera
 4. jag upplever dig som en tänkande och reflekterande person. Med stort hjärta och kärlek till familjen. Som är lite äventyrslystsen och spontant "galen" i bland. En kvinna med stora drömmar, stora krav på sig själv och en vilja att utvecklas. KRAM Ulla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Du beskriver mig så fint att jag inte kan annat än att bli rörd. Kramar!

   Radera
 5. Oj, det var en svår fråga att svara på så här i en kommentar. Men jag skulle vilja säga att du är en person med stort hjärta, både till din familj och till andra i den omgivning. Även vi bloggvänner har många gånger sett bevis på detta i dina fina bloggkommentarer till oss. Du har ett brinnande intresse för litteratur och även musik. Många gånger har du delat med dig av dina tankar och funderingar, och även musikvideos som gjort mig glad när jag lyssnat på dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Vad glad jag blir över dina fina ord. Och att jag kan dela med mig av tankar, funderingar och bra musik. Precis vad jag vill göra med min blogg.

   Radera
 6. Vad kul att du hoppar på detta! Jag skriver så gärna om dig!

  Du är en öppen person som det är väldigt lätt att få kontakt med, det är säkert samma IRL som här i bloggvärlden. Du ser inte svårigheterna när du ställs inför ett bekymmer, utan möjligheterna till förändring.

  Du är öppen för nya tankar, erfarenheter och idéer och tar tillvara på det som du får till dig genom det du gör. Tänker t ex på Mallorcaåret.

  Du är en känslomänniska som har lätt för ett känna empati och ibland också blir uppslukad av yttre saker som händer, trots att du innerst inne vet att det var bortom din kontroll. Du vill kunna påverka skeenden i livet och tycker inte om de fall där du inte kan det.

  Familjen är guld för dig och du gläds med dina barn så fort de gör det minsta lilla som är bra och det vet de. Du är en trygghet som aldrig viker.

  Du är bra på att uttrycka dig och därmed lätt att lära känna och tycka om. Du är också en väldigt varm och omtänksam vän. Ditt hjärta är lika stort som din famn och många ryms däri.

  Musik och dans är viktigt för dig för det innebär glädje och lust och det i sig är en av drivkrafterna i ditt liv.

  Du och din man har en djup och nära relation och stor respekt för varandra.

  Jag tror att vi skulle kunna sitta i timmar och prata med varandra IRL, för det känns som om vi verkligen känner varandra fast vi aldrig träffats. Jag har rätt i allt jag skriver här, va...? :)

  Varm måndagskram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack underbara du!
   Så många fina ord att jag börjar gråta. Du har så rätt i vad du skriver. Hoppas jag! : ) Du är otroligt duktig på att läsa människor. Det är en mycket fin egenskap som man kan ha mycket nytta av här i livet. Och när man skriver böcker : )

   Jag skulle älska att få sitta och dricka vin, äta något gått och prata i oändlighet med dig IRL. Det kommer att hända någon gång, inom en inte allt för avlägsen framtid, det är jag helt säker på. Precis som du säger så känns det som om vi känner varandra väldigt väl redan, kanske till och med mer än många männsiskor jag känner IRL. Det känns häftigt! Och lite tryggt!
   Många kramar!

   Radera
 7. Förresten; nu är det lättläst och fint på bloggen igen! Toppen!

  Och du, även jag har en bråkig tand som det ska göras något med. Oklart vad.

  Kram igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen!

   Hoppas att det ordnar sig med din tand! Vad är problemet?

   Kram!

   Radera
 8. Du är min vän:))
  För övrigt håller jag med om allt vad andra skrivit här. Du kan luta dig tillbaka för att njuta av samvaron med din egen person - din familj kan vara glada över att ha en sådan fru/mamma som jag uppfattar att du är.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack gulliga du!
   Du är min vän också och en väldigt viktig sådan.
   Många kramar!

   Radera
 9. Inte nog med att det är giftigt och alla andra problem runt rotfyllning. det är dessutom väldigt dyrt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är liksom inget bra med det och något man helst vill slippa.

   Radera
 10. Åh, där har jag läst för lite för att kommentera dig :)
  men det lilla jag sett så verkar du vara en varm och kärleksfull människa, med lite jävlar anamma i sig, som säger äsch, vad är det värsta som kan hända?
  Kraam på di!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta du!
   Jag tycker att du gör det väldigt fint. Och vad ÄR det värsta som kan hända? Egentligen! : )
   Kramar!

   Radera
 11. För mig är du så mycket Anneli. Du är en kvinna med ett mycket stort hjärta. Du är en människa som bryr dig om andra. En omhändertagande person som tidigare hade svårt att prioritera dig själv och dina drömmar. Men sedan några år tillbaka har du satt dig själv och dina drömmar högt upp på prioritetslistan. Något som har fått dig att växa som människa. Nu lyssnar du till ditt hjärta och din kropp och litar till det du hör. Du vet vem du är, vad du kan och vart du är på väg.

  För dig är familjen otroligt viktig. Det är famijen som är grunden i ditt liv. Det viktiga är inte var och hur ni bor utan att ni är tillsammans. Ni skapar ett hem där ni befinner er. Familjen är din trygghet, din styrka och din kärlek. Det finns inget du inte skulle göra för dem och de för dig.

  Din man är ditt livs stora kärlek och ni har en djup och ärlig relation. Ni stöttar varandra och ni går bredvid varandra genom livet. Efter många år tillsammans behöver inte alltid ord yttras. Ni vet.

  Att skriva och berätta är din stora passion. Och oavsett om du publicerar någon bok eller ej (vilket jag dock vet att du kommer att göra) så kommer du att fortsätta skriva. För att skriva är som att andas för dig. En del av den du är.

  Du ser möjligheter istället för problem och har en positiv livssyn. Det är den som har tagit dig igenom många av livets svårigheter. Det är din styrka. Du vet vem du är och du ger aldrig upp om du känner att det är något som är värt att kämpa för.

  En del av ditt hjärta har du för alltid lämnat kvar på Mallorca. Ditt andra hem. En dag kommer du att återvända och stanna kvar under en längre td. Kanske halva året i Sverige och halva på Mallorca.

  Du älskar att resa, både fysiskt men också via litteratur, film och musik. Du är en känslomänniska och en grubblare. En djuping skulle kanske några säga - jag säger en närvarande, klok och levnadsglad kvinna. En vardagsfilosof.

  För mig har du dessutm blivit en oerhört uppskattad vän. Vi började blogga ungefär samtidigt och har nu följt varandra under flera år. Du är som en stor trygg famn som alltid finns där. Som alltid har tid att lyssna och dela med dig av dig själv. Vi har kommit på att vi på många sätt är väldigt lika och att vi nog skulle ha väldigt roligt tillsammans. Det är kanske dags att vi träffas över den där fikan snart Anneli och prata bort några timmar? Vi bor ju faktiskt inte så långt ifrån varandra.

  Ta hand om dig vännen och glöm aldrig bort att du är fantastik, enastående och unik. Själv är jag tacksam över att ha funnit en vän som du.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är helt underbar och jag kunde ha skrivit precis samma saker om dig. Dina ord får mina tårar att komma och hjärtat att sjunga. Det känns lite som att ha hittat en riktig själsfrände i dig här bland bloggarna. Jag är minst lika tacksam över att ha hittat dig och jag ser otroligt mycket fram emot vår kommande träff IRL, som jag hoppas inte dröjer allt för länge. Jag tror att vi har mycket att prata om, både vad gäller livet i stort och skrivandet i synnerhet.

   Många, många kramar!

   Radera