.

.

tisdag 17 april 2012

Jag, tandhälsoexperten

lär mig så mycket nytt och det gör mig mer och mer rädd.Fluor är ett gift och även om vi inte har fluor i vårt dricksvatten så används det hos tandläkaren och i tandvårdsprodukter. Själv undrar jag varför? Fluor är giftigare än bly och nästan lika giftigt som arsenik. Mer information finns här. Själv vill jag inte påstå att jag vet hela sanningen, jag har inga egna bevis utan kan bara dela med mig av det jag själv har hittat. I övrigt får man ta ställning själv, men ta ställning! Det är din kropp det gäller, var rädd om den!

8 kommentarer:

 1. riktigt ruggigt ..det där att den var den nivå på giftighet hos fluor visste jag inte ..oij

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen mycket vi inte får veta och det känns inte bra alls. Det gäller verkligen att hålla koll själv.

   Radera
 2. Usch, då! Det hade jag förstås ingen aning om! Herrejösses, hur ska man veta hur man ska göra...?

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis vad jag själv har tänkt under den här perioden när jag har funderat över min tand. Hur ska man veta, när man inte ens får veta hur saker ligger till? Det går ju inte att vara expert på allt. Och ändå verkar det vara det vi behöver vara för att kunna ta hand om våra kroppar på bästa sätt. Det känns inte bra alls och vem kan man lita på?
   Kram!

   Radera
 3. Oj, hade ingen aning alls..hualigen..
  Men sen är det ju så i vår värld, att det mesta har ngt gift i sig..tex cancerframkallande. Ta ämnen i schampo, rollon och tvål, där har du cancerogena ämnen i, å det finns dessvärre i det mesta som vi köper, kläder, smink, hygienartiklar, jag tror tom champinjoner har ämnen som framkallar cancer i våra kroppar...otäckt vetande och svårt att värja sig mot :(
  Så att vi dör av cancer idag är inget konstigt längre, konstigare är att inte dö av cancer. Att leva så ekologiskt som det bara går är nog det bästa man kan göra, utan halvfabrikat och tillsatser. En vän till mig gjorde t.o.m eget schampo, en slags lera som hon tvättade håret med :)
  Kramar Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är verkligen skrämmande. Allt med tandläkaren skrämmer mig just nu. Om man inte har tillräckligt med kunskap är det ju omöjligt att veta vad man ska göra. Det finns verkligen gifter överallt och jag känner att man får undvika så många av dem som man kan. Har man bara kunskapen så är det lättare att bedöma själv vad man är beredd att utsätta sig för och inte. Ekologiskt och naturligt är såklart bäst. Men det tar ett tag att lära om och hitta rätt.
   Kram!

   Radera
 4. I USA har de flour i kranvattnet. Det drack jag ändå. Skulle jag inte ha gjort ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar verkligen helt galet med fluor i vattnet när det är så giftigt. Hur tänker de där egentligen?

   Radera