.

.

lördag 21 april 2012

Vägen in i vuxenlivet och en härlig lördag.

Igår hade vi fördrink utomhus för första gången i år. Vi har satt ut vår nyinköpta konstrottinggrupp och så skulle vi grilla. Det var kallt men mysigt!


Min stora kille har rakat sig för första gången. Det är tidigt och de är väldigt intresserade av hans lilla mustasch i skolan. Det är nog hans ungerska rötter som kommer fram. Det verkar som om allt startar tidigare söder över : ) Det var något som vi alla ville fira för det är trots allt ett litet steg närmare vuxenlivet.


I vår familj har vi bestämt att första mensen ska firas med ett restaurangbesök för dotter och mor. Vi har inte kommit dit än, även om det är på väg. Däremot funderade jag på en liknande trevlig grej för killarna och kom på att första rakningen skulle kunna vara en sådan sak. Så maken och sonen ska ta sig ut på galej och besöka en restaurang så fort det passar. Jag tycker att man ska se sådana saker på ett positivt sätt. När jag fick min första mens visste jag inte ens vad det var som hände och jag skämdes bara och tyckte att det var väldigt obehagligt. Så vill inte jag att det ska vara, det är något att fira istället. Jag hoppas att min dotter ska få en trevligare upplevelse av den stora händelsen än jag fick. Och att både dottern och sönerna ska tycka att vägen in i vuxenlivet är spännande, inte pinsam.

Nog om detta. Gårdagen innehöll också en liten stunds redigerande. Jag älskar att få leva bland mina ord inne i min berättelse. Den känns lite ny faktiskt efter att ha legat och mognat under en lång period.

Ikväll ska vi bort till grannarna. Det blir utomhusspa och middag. Jag kunde inte önska mig en trevligare namnsdag!


Ok, det ser inte riktigt ut såhär, men är minst lika bra ändå.

24 kommentarer:

 1. Härligt Anneli! Och visst är de så att man ska ta alla tillfällen som ges för att fira och festa till det lite. Vi har kört med samma devis här hemma. Därför blev det tandkalas varenda gång döttrarna tappade en tand. Ett kalas med kakor och saft och ett obligatoriskt kort av den berömda gluggen. Och första mensen firades med ett hejdundrande konditoribesök (du märker ett visst mått av sötsug i vår familj va?). Vi har valt att hylla livet och allt som följer med det. Jag tror att du och jag har väldigt lika syn på det där. :)

  Ha en fortsatt fin lördag vännen och fira allt vad ni kan!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det definitivt. Det finns alldeles för många vardagar, så allt som kan firas bör firas : ) Dessutom tycker jag att det är viktigt att hjälpa barnen igenom de jobbiga och svåra stunderna som dyker upp då och då när man växer upp. Vi verkar definitivt ha samma sätt att se på den saken : )

   Ha en riktigt härlig vecka!
   Kram!

   Radera
 2. Helt rätt tänkt. Det är ju stora händelser! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju verkligen stora händelser som kan kännas väldigt jobbiga. Det måste man ju försöka råda bot på om man kan : )

   Radera
 3. ååååååhh, den där bilden med poolen.... vill ha! vilken vy, jag blev alldeles kär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ser det helt fantastiskt härligt ut : )

   Radera
 4. Så bra att du gör en fest av de där ganska tråkiga sakerna som händer när man börjar gå in i vuxenlivet. Det blir på något sätt avdramatiserat:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att vi behöver vända de negativa känslorna inför de där sakerna. Det är ju trots allt början på något riktigt stort och spännande : )

   Radera
 5. Det låter toppen att vända de där stegen som man ofrivilligt måste ta och knuffas in i vuxenlivet ... med fest blir allt mycket bättre och roligare för alla inblandade.
  Bra tänkt :))

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jobbigt att vara ung och på väg mot vuxenlivet. Jag vill hjälpa mina barn att se positivt på det som faktiskt är början på något stort och spännande : )
   Kramar!

   Radera
 6. Fira det som firas kan! Helt rätt tänkt.
  Hoppas din kväll blev så tokskön som det lät!
  *kramen*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt som kan firas bör firas!
   Det blev definitivt en tokskön kväll : )
   Kram!

   Radera
 7. Är din äldsta 14? Jag tror att det var då min också började, i alla fall lite smått:)
  Härligt att fira det, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han fyller 15 i år. Det är ju lite smått, men tillräckligt för att behövas : ) Och visst bör det firas! : )

   Radera
 8. Åh vad glad att jag är att ni firar sånt!! Jag önskar att det varit så när jag var i den åldern...jag var livrädd att berätta för mamma och det tog flera år innan hon visste (vi har ett krångligt förhållande.) Härligt!! Jag ska ta detta i beaktande när min egen lilla tjej blir stor!!
  ps, min lillebror har fått mustasch!!! Fann den igår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en bra idé att göra det till något positivt. Jag hade samma upplevelse som du hade och det var inte roligt. Nej, firas ska det! : )

   Radera
 9. Låter mysigt :) fint att göra så med sina barn :)
  Jag va arg som ett bi när jag fick tant röd hahha. Sa bara att det kändes som att jag hade en lagårdsdörr mellan benen av bindan hahha.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mysigt och jag känner att vi har en väldigt härlig och nära relation till våra barn. Jag tror att de känner samma sak för oss. Det är ju inte alltid roligt, men det är en del av livet : )
   Kram!

   Radera
 10. Så otroligt mycket du och vilken helt fantastisk inställning, att vägen in i vuxenlivet är spännande inte pinsamt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill inte att min dotter ska ha en sådan jobbig upplevelse av det som jag hade. Då får man komma på något kul och att fira känns bra tycker jag. Även sönerna måste få fira något, så då fick det bli rakningen : )

   Radera
 11. Vilken bra idé för barnen! Det har jag aldrig tänkt på och då behöver det inte vara jobbigt eller "skämmigt";)

  Kramar i massor!
  Adela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det känns både fint och trevligt. Om man kan hjälpa dem på vägen mot vuxenlivet, så känns det bra att kunna göra det : )

   Många kramar!

   Radera