.

.

söndag 1 april 2012

Redigerat lite


Jag kämpade till slut emot procrastineringen som har fyllt den största delen av dagen. Fast det har varit en behaglig dag, så jag klagar inte. Vi har promenerat med de stora barnen samtidigt som småkillarna spelade basket. Det är mysigt, så många trevliga samtal kan pågå utan en massa avbrott. Sedan har vi fikat med mina föräldrar som åker bort över påsk. Jag har gjort ett födelsedagskort under dagen till yngsta systern som föräldrarna skulle ha med sig. Sedan öppnade jag upp mitt andra manus och fortsatte min redigering, som fortfarande skaver lite. Jag kommer säkert att hitta helt rätt väg till slut om jag fortsätter att jobba med det. Det är bara en obestämd känsla som inte riktigt har hittat hem ännu. Men det kommer säkert. Tankarna snurrar lite runt olika vägar man kan ta med just det här manuset. Tankar som är motsägelsefulla och inte har funnit sin nya bana. Tankar som handlar om vad lektören tycker, vad andra tycker och vad jag själv tycker. Det som till slut ska landa i vad som känns rätt för mig. Men jag jobbar på det.

Bokens soundtrack däremot innehåller väldigt mycket bra musik som hjälper mig att hitta den rätta vägen. Den här är klockren för en mycket bestämd del i mitt manus. Dessutom tycker jag att den är så bra.

12 kommentarer:

 1. Är det fler än lektören som har läst? Får du ungefär likartad feedback? Vad svårt om det är många åsikter:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte det, det är det som är så svårt. Jag skulle nog behöva få ännu en åsikt för att kunna se vilken väg jag ska gå. Ibland kan det bli för många åsikter och ibland för få : )

   Radera
 2. Tid för familjen och även tid att redigera, låter som en trevlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit en väldigt skön söndag, precis så som jag vill ha den : )

   Radera
 3. Jobba på med det... snart så sitter det som en smäck! Lycka Till! Kram... Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar på för att hitta rätt väg, sedan är det bara att köra på : ) Kram!

   Radera
 4. Låter som en bra söndag. Ännu mer nyfiken blir man dessutom på din bok nu när man lyssnat på musiken. Den var riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillar musiken : ) Och så är det roligt att du blir lite nyfiken ; )

   Radera
 5. Det blir ju bara mer och mer spännande med din bok!

  Jag måste också påpeka att din bakgrund här på sidan är väldigt mörkgrå, så den grå texten är bara snäppet mörkare och därmed rätt svårläst. Den gröna texten syns inte alls länge. Infon om dig får inte att läsa över huvud taget. Är det bara jag som ser det så här...?

  Kram och ha en fin måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Kul att du tycker att det är spännande med min bok : )

   Jag har inte den bilden av min blogg på någon av våra datorer här hemma. Jag vet inte heller om någon annan har det. Får kanske kolla upp det.
   Kramar!

   Radera
 6. Ibland när jag känner att något inte är riktigt rätt i mitt manus, att något hade kunnat göras bättre/annorlunda för att åstadkomma den effekt jag vill ha, brukar jag fråga mig hur mina favoritförfattare skulle ha gjort. När allt kommer omkring tror jag mycket i vårt sätt att skriva influeras av de författare vi uppskattar mest. Jag säger inte att man ska kopiera något rakt av utan snarare försöka tänka på ett nytt sätt.

  SvaraRadera
 7. Det låter som en bra idé. Allt för att kunna komma vidare på ett bra sätt. Att läsa favoritförfattare kan verkligen ge en lite nya sätt att se på saken.

  SvaraRadera