.

.

torsdag 19 april 2012

När jag läser andras bloggar

så gör jag ofta det samtidigt som jag ser på tv. Det är ett sätt för mig att skapa mer skrivtid, att använda min tid så effektivt som möjligt så att jag får tid att skriva mina manus. Igår fungerade det inte alls för vi såg på film och det var en kinesisk film, vilket gjorde det omöjligt för mig att hänga med utan att vara helt närvarande. Aftershock heter den och den var riktigt bra. En annorlunda och berörande film som var den första kinesiska filmen för mig. Den handlar om en familj som skiljs åt på ett väldigt våldsamt sätt under jordbävningen i Tangshan 1976.


Redigerandet och skrivandet har det inte blivit mycket av idag. Dagen har fyllts upp av en massa annat, precis så som det kan bli ibland. Men jag satsar på morgondagen. Då vill jag dyka ner i min berättelse igen.

16 kommentarer:

 1. Jag måste fokusera på en och samma sak jag. Var sak får och har sin tid. Det är väl därför jag inte riktigt hinner med allt jag skulle vilja.

  Var filmen sevärd? Är den något du rekommenderar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med fyra barn hemma så övar man snabbt upp sin simultankapacitet : )

   Jag tycker att filmen är mycket sevärd. Mycket berörande och lite annorlunda då den visar den kinesiska vardagen.

   Radera
 2. Hej vännen!
  Åh då hade jag nog aldrig kunnat hänga med i filmen, jag hänger knappt med som jag gör... fast det kanske beror på att jag ofta spelar wf samtidigt som jag ser på film/tv ;-)
  Jag har nog aldrig sett ngn kinesisk film... inte vad jag minns, måste kolla ngn någon gång, var den bra?
  Lycka till med skrivandet i morgon!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej där!
   Tack, jag hoppas få lite skrivtid imorgon igen.

   Ibland får man välja filmen före bloggandet : )

   Jag tycker att filmen var väldigt bra och mycket rörande. Lite annorlunda då den visar den kinesiska vardagen som är väldigt olik vår egen.

   Kram!

   Radera
 3. Tack för tipset om filmen. Jag är som du, gör många saker samtidigt, speciellt nu när jag har fullbokat med föreläsningar och är i slutskedet av en bok som ska gå iväg på korrektur.
  Då brukar jag utnyttja reklampauserna om det är något spännande jag tittar på, eller så struntar jag bara i tv:n.
  Hoppas att du får din bok antagen snart. På facebook finns det en grupp som heter Egenutgivarna, något du kan tänka dig?
  Kram Kim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du, jag hoppas också att jag får ett positivt svar snart. Jag har koll på Egenutgivarna, men har inte riktigt kommit till det beslutet ännu. Jag drar mig lite för att sköta allt vad gäller utgivande själv. Det är svårt nog att få tid att skriva, som livet ser ut just nu för mig. Och det är ju skriva jag vill göra.

   Man får ju mer gjort om man kan göra flera saker samtidigt : ) Ibland är det vad som behövs för att få egen tid.
   Kram!

   Radera
 4. Jag gör precis som du - ibland läser jag en tidning samtidigt oxå :)

  Om jag kollar på en film med reklampauser reser jag mig från soffan i varje paus och pysslar med det som pockar på för tillfället - därför njuter jag extra mycket när det är någon film på SVT - då ligger jag kvar - lagd Ebba ligger tänker jag då.

  Hoppas att det blir möjlighet för dig att redigera imorgon. Morgondagen innebär oftast något hoppfullt.
  Men just nu är det regionalt väder på SVT2 och jag inser att jag skulle ha tagit cykeln idag för att inhandla helgens mat ... det blir snöskitväder här imorgon. Men det får gå ändå - med bra kläder :)

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Det är bra att kunna göra flera saker samtidigt : ) Vi spelar väldigt ofta in program för att slippa se reklamen så att vi kan spola förbi den när vi tittar. Det betyder att det är svårt att få pauser att gå iväg, men man kan sitta och jobba med något på datorn under tiden.

  Jag hoppas också att få tid för redigering i morgon för det är så roligt. Morgondagen känns verkligen nästan alltid hoppfull. Det är härligt.

  Hoppas att det går bra att få hem maten i morgon trots dåligt väder. Här har vi äntligen fått lite värme. Våren är helt underbar!

  Många kramar!

  SvaraRadera
 6. Vad spännande med en kinesisk film! Kanske kikar på den :) Och jag gör också många saker på en gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen lite spännande med utländsk film. Jag är dålig på att titta på annat än svensk och engelsk/amerikansk film.
   Men det är ju lite praktiskt att göra flera saker på en gång : )

   Radera
 7. jag har blivit sämre på att göra saker samtidigt sedan jag "gick in i väggen". Min hjärna vill ta en sak i taget på nåt sätt så jag har ex vis inte radion på när jag jobbar eller läser. Inte om jag ska koncentrera mig. Annars går det förstås bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudsaken är att man mår bra. Jag tror inte alls på att göra för mycket, det mår man bara dåligt av. Det är alltid bäst att lyssna på sin kropp och inte pressa den.

   Radera
 8. Tack för filmtipset! Precis som för dig så sker oftast mina bloggrundor framför tv:n tillsammans med familjen. Annars skulle det nog aldrig bli någon bloggrunda. Innan bloggen strök jag framför tv:n. Jag stryker helt klart mindre numera. ;)

  Jag hoppas att du får en riktigt bra skriv- och redigeringsdag idag Anneli. För egen del blir det inte mycket skrivande idag (kanske senare idag nå fredagslugnet lägger sig här hemma). Hemmet behöver sig en genomkörare så det får bli städ, tvätt och lite annat fix istället. Men en liten skrivstund ska jag nog kunna sno åt mig senare idag.

  Ha en riktigt fin helg!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så praktiskt att göra flera saker samtidigt. Bara man inte pressar sig för hårt, för då tror jag inte att man mår bra alls. Jag gjorde precis som du med strykningen, nu går strykningen bort alldeles för ofta : )

   Det går lite hackigt med skrivarbetet eftersom det är så mycket annat i mitt huvud just nu, men jag försker att lösa allt metodiskt för att komma tillbaka till harmonin igen. Att få ordning runt oss är en av sakerna, jag jobbar bättre när det är ordning. Precis som du försöker jag få en liten stund då och då för att skriva ändå. Då mår jag bra.

   Ha en riktigt härlig vecka!

   Kramar!

   Radera
 9. Vicken söt pingvin!! Hahha, dom eså goa tycker jag..
  Kramar på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den. De är ju så bedårande, de små liven : ) Kramar!

   Radera