.

.

torsdag 28 april 2011

Keep calm


I dag har jag försökt att organisera mig. Maken tycker att jag borde skriva en lista på dagens göromål eftersom jag klagar på att jag inte hinner göra allt jag vill. Han är en extremt organiserad människa och jag är tvärt om. Han har säkert helt rätt även om jag inte gärna erkänner det. Man blir bara stressad av att tänka på allt man ska göra istället för att metodiskt bara göra det man behöver göra. Men jag tycker om att lulla omkring lite. Att göra det som faller mig in. Jag kan väl inte säga att det fungerar perfekt men jag mår oftast bra av det. I dag har jag försökt att vara metodisk. Jag började med att lägga i en maskin tvätt och torktumla en del kläder. Sedan strök jag kläder en stund. Efter det var det dags för promenad. Jag skulle hämta ett plagg på Lindex på vägen. Där blev det ett längre stopp än planerat. Jag hittade två klänningar och en tröja. Man får nog säga att det var bra trots att det inte var planerat eftersom jag sällan hittar något jag vill ha samtidigt som det passar som det ska. På promenaden såg jag 29 svanar som låg vid strandkanten och njöt av våren. Det var en mäktig syn som var svår att fånga på bild.Väl hemma hade maken och sonen tröttnat på att vänta på lunch så de hade redan ätit. Lite lunch hade de sparat till mig. Efter det traderade jag lite. Fixade med mail som behövde tas om hand. Lade sedan in en massa kläder som stukits och packningen från resan, in i garderober igen. Sedan gjorde jag något för första gången i år här i Sverige. Solade! I baddräkt. Vilken underbar känsla. Så njutningsfullt. Jag fick en de ja vu känsla från förra sommaren då jag redigerade mitt manus ute på altanen, för sista gången innan jag skickade in det till förlag. Tänk vad tiden går fort ändå. Trots att det inte känns så alla gånger. Nu är det bara ett förlag kvar som ska svara och det är inget förlag jag tror på. Dels för att det är ett så stort förlag och dels för att det tagit så lång tid utan svar. Jag väntar däremot med spänd förväntan på lektörsutlåtandet.

Trots min strukturerade dag så har den gått alldeles för fort. Nu skulle jag skriva. Först ett litet blogginlägg bara. Sedan mat till barnen. Nej, jag får nog erkänna att det inte blev något skrivet i dag. I morgon är en annan dag. Nu har ju en massa måsten bockats av på listan så imorgon ska jag bara skriva. Eller nästan bara. Barnen måste ha sitt också. En kär syssla som jag gärna bryter av med.

6 kommentarer:

 1. Du hann med mycket o ett långt blogginlägg :) Vackra bilder... rosa blommor o alla svanar, härligt! Ha en skön skrivardag imorgon! Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Vad spännande med lektörsutlåtande!
  Jag har skickat en del av mitt till två vänner idag, superläschkish.

  SvaraRadera
 3. Så duktig du varit idag:-)
  Förra veckan var det en företagsam svan (i Mälaren) som snodde påsen med bröd i från en pappa och hans son. Det blev många skratt, om o om igen när svanen sedan försökte stoppa ner näbben i jackfickan ...
  Jag har inte heller skrivit idag - hämtade barnbarnen istället och ägnat mig åt samvaro:-)
  Lycka till med skrivningen imorgon och att lektörsutlåtandet kommer.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Anna:
  Tack!
  Det känns skönt när man har gjort en massa saker. I morgon hoppas jag hinna skriva lite också :)
  Kram!

  Nilla:
  Det är rätt läskigt att vänta på lektörsutlåtande också. Tänk om man till slut, efter att man har skrivit en hel bok, får veta att den suger. Ja, ja då får man väl böja om och göra bättre :)
  Vad spännande att lämna över till vänner för läsning. Det vågade inte jag göra.

  Ebba:
  Det är skönt när man är färdig :)
  Jag är lite rädd för svanar, håller mig helst på lite avstånd.
  Ibland behöver man bara vara, mitt i livet. Det är så skönt. Jag hoppas också att lektörsutlåtandet kommer snart. Det är så mycket väntan när man skriver tycker jag :)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Du hann med riktigt mycket :) Och jag blir också så stressad av saker man måste göra, och skriver inte upp. Undrar om det hjälper att skriva upp måntro? Måste testa... Och du, tiden går fort! Det är skönt att den gör det på vintern i alla fall :)

  SvaraRadera
 6. Trillingnöten:
  Tiden går alldeles för snabbt. Man får vara pigg ock vaken om man ska hinna med :)
  Kram!

  SvaraRadera