.

.

onsdag 27 april 2011

Explosion


Vad ska man säga. Det är inte lätt att sitta inne och skriva när naturen är så magiskt vacker. Det är sommarvärme hos oss och det spritter i kroppen. Som jag har längtat efter den här tiden. Känna gräsdoft. Höra fåglarna kvittra. Känna solen värma mitt ansikte. Det är inte så lätt att sitta inne och skriva då. Allt har bara exploderat i naturen. Det är helt grönt i trädkronorna nu. Det känns som om man borde kunna se med blotta ögat hur det växer. Det är som ett naturens fyrverkeri runt omkring oss.

Det är så blandade känslor. Jag känner att jag inte hinner allt jag vill. Känner våren rinna förbi som i ett timglas. Känner att jag inte vill missa en enda sekund. Samtidigt den pockande viljan att skriva. Känslan är så ny i kroppen att det knappt går att tygla. Våren, solen, värmen! Lyckokänslor som får kroppen att vilja dansa. Och skriva. Måste tygla alla känslor och landa på jorden igen. Eller ska jag passa på att flyga. Flyga med fåglarna bland allt det vackra. Låta känslorna svalla en stund. Låta livet bara vara. Andas in våren. Kanske får jag skriva på natten. Eller bara blunda en stund på dagen och passa på att skriva. Oavsett så är allt så fantastiskt och jag är lycklig. Dags att landa en stund och göra mat till barnen. Mina små fågelungar behöver äta.

10 kommentarer:

 1. Men underbart är det :_D

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
 2. Pennelina:
  Det är det verkligen :)
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Inte utan att du skulle behöva vara en Ute-Anneli och samtidigt vara en Inne-Anneli - kanske mötas de två framöver. Natten är bra o fri - om man inte ska upp i ottan:-)
  Så vackert när naturen exploderar:-)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag kunde inte kommentera igår eftersom mitt antivirus blockerade alla bloggar som hade Cutest blog on the block-bakgrunder! Jösses! Verkar går bättre idag...
  Våren är härlig, men den går så snabbt. Plötsligt är allt i blom och sen är det sommar känns det som!

  SvaraRadera
 5. Håller med dig, det är underbart nu men det får inte gå för fort! Vill njuta av varje sekund;) Hoppas du får ro att skriva lite ändå...kanske ute under blommande träd?=)

  Kramar
  Adela

  SvaraRadera
 6. Visst är det helt otroligt vackert utomhus just nu? Som en saga. Sommaren dundrade in med besked och ALLT blommar på en och samma gång.

  Jag kan förstå dina känslor kring att inte hinna med. Att både vilja skriva, vara ute, hinna med familj, hus , vänner och allt på en och samma gång. Kanske för att jag delar de där känslorna. Själv har jag valt att strukturera upp mitt skrivande och min dag för att inte alla känslorna och alla måsten ska tynga ner mig och resultera i kaos. Jag skriver på morgonen och när jag går ut ur mitt arbetsrum har jag skrivit klart för dagen och kan utan dåligt samvete ägna mig åt annat resten av dagen. Samtidigt har jag insett att jag inte kan göra allt jag vill. Jag måste prioritera om jag vill få min bok skriven och då får annat bortprioriteras. Så just nu är det fokus på familj och mitt skrivande samt trädgård (min form av meditation) och annat får sitta åt sidan just nu. Du måste hitta det som fungerar för dig. De rutiner som fungerar för dig och din familj och ditt skrivande.

  Sköt om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Det är nu det gäller att hänga med.... långsamt:)

  SvaraRadera
 8. Ebba:
  Så är det nog. Man vill bara njuta av allt men man kan inte vara på två ställen samtidigt :) Precis som du säger så fungerar bara nätterna om man får sova på morgonen, så det går bort det också just nu. Annars är jag en riktig nattmänniska :)
  Kram!

  Trillingnöten:
  Jag läste om det där problemet. Jag har ju den bakgrunden så det är nog dags att byta :)
  Visst är det en härlig tid just nu, men precis som du säger så går den går alldeles för fort, man hinner ju knappt med :)

  Adela:
  Det är ju det som är det värsta med våren, den går alldeles för fort. Man hinner knappt med :)

  Jag önskar att jag kunde skriva utomhus men det är så svårt att se vad man har på skärmen :)
  Kram!

  Lotta:
  Man blir så förvånad över hur fort våren kommer. Det känns som om man borde se hur det växer med blotta ögat :)

  Det är så mycket man vill hinna med. Det skulle behövas fler timmar på dygnet för mig. Det är ju som det är, just nu har vi små barn och hus och trädgård och en massa måsten, så man får göra så gott det går med sin egen tid. Prioriteringar får man göra varje dag. Familjen är viktigare än allt annat, så det är som det ska vara. Just nu är är det svårt att känna sig annat än lycklig när våren äntligen är här efter all väntan.
  Kramar!

  Åsa:
  Visst är det så, även om det verkar hopplöst att försöka göra det långsamt :)

  SvaraRadera
 9. Hejsan! Har precis hittat din blogg och fick mycket trevlig läsning med många härliga bilder - och ja, jag håller med svenska våren är fantastisk! Något man verkligen vill hålla i så länge det bara går!
  /Marina

  SvaraRadera
 10. Marina:
  Vad roligt att du tittar in hos mig! Tack för dina snälla ord, de värmer verkligen.

  Jag måste genast titta in hos dig.

  SvaraRadera