.

.

onsdag 22 maj 2013

Tio sidor

kvar på manus nummer två. Snart är jag igenom. Jag väntar på att dottern ska korrläsa de sista sidorna.


Dessutom läser jag ur manus nummer ett på kvällarna. Det går väl inte jättesnabbt, men det går. Jag tycker så mycket om det manuset, trots att jag jobbat med det så länge nu och har läst det fler gånger än jag kommer ihåg. Det känns bra. Även om det verkar som om förlagen tycker att berättelsen är för tung. Kanske är den det, men den är viktig.


Jag är sur på min Ipad, eftersom jag brukar blogga på kvällarna vid tv:n och det inte går att gå in på mina kommentarer för att läsa och svara. Trist! Därför blir det inte riktigt som jag tänkt mig. Fast det är väl så livet ska vara. Oberäkneligt.


Sommaren lyser med sin frånvaro hos oss och regnet regerar just nu. Bra eller dåligt, det beror på vem man frågar. Själv tycker jag att man slipper känna att man måste vara ute och kan istället sitta inne och grotta in sig i sina berättelser. Det är härligt! Fast samtidigt har man längtat så otroligt mycket efter våren och sommaren att det känns om att man blir lite lurad. Det är en tudelad känsla.

Dagens redigeringsmusik som också finns i mitt soundtrack till manus nummer två.  Perfekt sinnestämning och innehåll och så vacker. From where you are med Lifehouse.

16 kommentarer:

 1. Ibland när du säger - att andra säger att manus 1 är för tungt. Då slår mig tanken att du kanske ska göra det ännu tyngre ... låter kanske knäppt? Men jag har tänkt så flera gånger nu.
  Jag vet inte hur du har bearbetat det ... men har du gått nära in i gestaltningen av det som hände i början? Gestaltat och (vågat) stanna kvar?
  Kanske är det så att man själv som författare "flyr" från det svåra och tunga ... istället för att göra en deal?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har definitivt tänkt den tanken och det gjorde jag redan när jag började skriva det här manuset. Grejen är att jag inte ville skriva en bok som jag själv inte skulle kunna läsa, därför ville jag inte att händelserna skulle vara för för svåra att ta till sig. Tanken var att man skulle kunna läsa mellan raderna och att det skulle räcka. För mig var inte händelserna i sig viktiga utan hur huvudkaraktären skulle hantera dem.

   Radera
 2. ...och har du hittat DET förlaget? Tio förlag kanske tycker att det är för tungt. Det elfte kanske tycker att det är precis vad de sökte. Vi får jämföra förlagslistor någon dag över en fika!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du helt rätt i, de förlag jag hittat kan nog tänkas vara mer rätt för just det här manuset. Om jag har tur. Vi borde definitivt försöka hinna träffas innan semestern drar igång för att prata om förlag och skrivande.

   Radera
  2. Har du en stund över i nästa vecka så hör av dig - lite lugnare jobbvecka för mig då!

   Radera
  3. Absolut, säg när och var bara!

   Radera
 3. Jag är väldigt nyfiken på dina manus. Bra jobbat med redigeringen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kämpar på och hoppas att jag ska hitta rätt förlag för mina manus till slut.

   Radera
 4. Jag tror jag hakar på Ebba lite här ovan. Att det där med att göra det ännu tyngre. Jag vet i och för sig inte vad du fått för feedback på manuset men du kunde ju prova att gräva djupare och faktiskt skriva det tunga. Om du sen ändå tycker att du inte vill ha det med så kan ju det där att du skrivit det göra att du får syn på nåt i resten av texten som kan göra tydligare. Om du förstår hur jag menar.

  Och jag gillar regn. Kollade Kobra igår där de talade om regn. Blev glad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår. Jag tänkte redan från början på hur tungt jag ville att det skulle bli och bestämde mig för att jag inte ville göra det tyngre än något jag själv skulle vilja läsa.

   Regn, i alla fall varmt regn, är härligt!

   Radera
 5. Har du fått samma svar från flera förlag att den är tung? Ja men det är nog som ovanstående säger. Man får hitta rätt förlag eller gå utanför ramarna lite :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej bara från ett och bara när jag själv frågade om det var så. Jag har anat att det är så eftersom kag har fått så fina omdömen om mitt sätt att skriva, men ändå blivit refuserad. Jag letar rätt förlag och hoppas att något av dem vill ge ut det.

   Radera
 6. Tunga viktiga texter är just det - viktiga. Jag skriver själv på ett men den är oftast så tung att jag måste göra långa pauser för att inte helt gå ner mig i de sorgsna känslorna. Lycka till. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Så är det absolut, men det är inte helt lätt att bli utgiven med ett sådant manus som debutant.
   Jag hoppas att du kan ta dig igenom ditt manus, trots att det är så tungt.
   Kram!

   Radera
 7. Det finns väl förlag som inriktar sig på lite "tyngre" litteratur men det gäller att hitta dem och det är nog inte lätt i förlagsdjungeln. Kram och lyckat till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag har hittat ett par möjliga förlag som jag hoppas på. Kram!

   Radera