.

.

måndag 27 maj 2013

Tid

jag behöver mer tid!


Jag som var så taggad inför den här måndagen och att få arbeta med mina manus. Så var det tydligen inte alls tänkt. Den hysteriska tiden har börjat med allt som skolorna hittar på i maj och juni. Kul för barnen, definitivt. Men för oss vuxna som ska försöka hinna med något annat än förberedelser inför deras saker, inte så lätt. Två barnutflykter i morgon med matsäck och rätt kläder och övriga förberedelser. I dag har vi gjort och skickat inbjudan till lillkillens födelsedagsfest i helgen. Resten av veckans händelser orkar jag knappt tänka på ännu. I morgon är det besök hos skolsköterskan med lillkillen. Fler utflykter väntar liksom grillningar och brännbollskvällar. Och Stella ska snart bli av med sina stygn. Dessutom kusinträff i Sundsvall. Och studentfest hos grannen. Och presenter som ska köpas. Man får stilla sinnet och ta en sak i taget helt enkelt.


Jag kan leva lite till på gårdagen som var riktigt skön. En härlig morsdag tillsammans med mina underbara barn. Det är inte illa alls.


Och jag har faktiskt lyckats jobba en liten stund med manus nummer två. Pillandet är svårt att släppa och till slut undrar man om man måste läsa igenom det en gång till, för att se om pillandet har förändrat berättelsen.

Dagens redigeringsmusik som finns med i mitt soundtrack till manus nummer två. If you leave me now med Chicago. Med bilder till som är så passande att det är skrämmande.

12 kommentarer:

 1. Vad för slags ändringar är det du gör ? är det övergripande saker som omstuvning av kapitel, strykning av scener, nyskrivning av andra eller mer finputs, förstärkning av gestaltning, miljöer och beskrivningar och meningsbyggnad osv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är på en ännu ytligare nivå, jag tittar på favoritord och på att manuset ska vara snyggt.

   Radera
 2. Nå ibland kommer liv och leverne i vägen och tiden räcker inte till. Förr eller senare är du tillbaka i putsandet igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det. Var sak har sin tid.

   Radera
 3. Det är en intensiv tid nu och trots att jag vet att det är så varje år blir jag alltid överrumplad över hur tiden bara rusar på och känslan av att jag inte hinner något alls. Men snart är det sommarlov. Då blir livet enklare och jag hoppas att du ska finna både tid och ro att sitta ner en sund varje dag med dina manus Anneli. Hinna andas.

  Tänk att en låt kan få en att förflyttas tillbaka till tonåren i ett enda svep. Fin låt med fina minnen. :)

  Ta hand om dig och ha en fortsatt bra vecka.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en helt galen tid nu. Veckorna innan skolavslutningen är så överfyllda av saker som ska göras. Det är ju ok förutom att man faltiskt känner att man inte hinner med, att tiden bara rusar förbi. Det är så synd för jag älskar den här tiden. Jag försöker ta en sak i taget så att jag får behålla lugnet och maken är en klippa på att hålla koll på vårt schema.

   Det blir inte jättemycket tid för manus, men jag är så glad över den tid jag får.

   Jag hoppas att du också hinner med allt roligt som du vill göra och jag är nyfiken på hur det går med skrivandet.

   Det är det som är det härliga med musik, man kan verkligen resa i tiden.

   Ha en riktigt härlig fortsatt vecka!

   Kramar!

   Radera
 4. Jag har också det dilemmat nu. Ska jag behöva läsa igenom allt igen för att se om det har ändrats av pillandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så mycket att tänka på hela tiden. Man vet inte alltid hur man ska gå vidare.

   Radera
 5. Oh hjälp vad du har att göra! Men det brukar vara härligt det också. Kul att du ändå hittar tid över till ditt manus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen fullt upp just nu. Det är en del av livet, så det är bara att gilla läget och göra det bästa av det. Huvudsaken är att man får lite tid för sina manus också.

   Radera