.

.

måndag 20 maj 2013

Manusambivalens

har jag upplevt idag.


Jag jobbade med manus nummer ett idag, trots att jag bestämt mig för att göra färdigt manus nummer två först. Dessutom jobbade jag en stund med manus två, det känns bra, men det gäller att hålla isär dem. Nu är manus ett utskrivet och ska läsas igenom ännu en gång. Den här får klara sig utan dotterns korrläsning på grund av att innehållet är för tungt för henne att läsa. Sedan ska jag skicka iväg det till ett par nya förlag som jag hittat och som kanske skulle kunna passa för just detta manus.

I övrigt har jag tagit hand om prinsessan Stella som har opererats idag. Hon har kastrerats, vilket man bör göra om det inte ska bli några kattungar. Min stackars lilla prinsessa är det inte mycket med just nu, men jag hoppas att hon snart är sig själv igen. Jag är i alla fall glad att det gått bra.


Då så, dags för lite mat och tv. Sedan tror jag att jag ska försöka hinna börja läsa ur manus nummer ett, det är nästan tre månader sedan sist. Spännande!

Dagens redigeringsmusik som också finns i mitt soundtrack för manus nummer ett. The World is Ugly med My Chemical Romance.

15 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det är så synd om henne, hon gillar inte struten alls. Men hon blir bättre och bättre och har till och med ätit.

   Radera
 2. Lilla kissen ... som nu blivit stor! Så söt i sin tratt ... det blir bättre för varje dag sedan.
  Manus 1 - ska bli så spännande att se det som bok så småningom och tvåan ... ja!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon har blivit stor. Tratten är ingen favorit alls, men hon mår bättre nu och har till och med ätit.

   Det är spännande och jag hoppas verkligen att det snart blir en bok. Precis som tvåan. :)

   Kram!

   Radera
 3. Hej fina!
  ÅHHHHH vad länge sedan jag var här, eller innne på ngn blogg alls... tänk vad livet förändras. Förut var det mitt liv men sedan Ebbe kom för ca 13 månader sedan fanns det så lite tid och så mkt måsten... Och min blogg är nästan utdöd, skrev ngn dikt bara här om dagen!
  Hur går det för dig? Vad har hänt seanste halvåret/året på manusfronten? Har du skickat in till förlag? Antagen?
  vet du att jag skickade in min barnbok, mitt manus förra v till fem förlag, kors i taket! Bara sådär en em, skrev ut och skickade in. Fick så mkt inspiration från en tjejresa till Marbella, 14 superdrivna tjejer från världen över som gav så mkt positiv energi så jag var bara tvungen att få utlopp för lite energi.
  Men jag förväntar mig inget faktiskt. Men ändå roligt att ha försökt!
  STOR KRAM saknar verkligen mina lässtunder här på din fina blogg, åhhhhh vad hände med mitt upplysta liv???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hej där, vad roligt att höra av dig!
   Tiden är verkligen en svårfångad sak, den verkar rinna ur händerna innan man hinner tänka en tanke. Hoppas att allt är bra med dig och hela din fina familj.
   Jag kämpar på med mina manus och minglar bland andra skrivande människor då och då, en lyx som jag är lyckligt lottad att få uppleva.
   Vad spännande att du skickat in ett barnboksmanus, hoppas att du får ett positivt svar så att jag får läsa det snart. Självklart ska man ha försökt så att man slipper ångra att man inte gjorde det.
   Jag önskar dig all lycka med allt!
   Många kramar!

   Radera
 4. Härligt att ha två manus att pyssla med, men ganska tidskrävande kan jag tänka mig. :) Och stackars lillmissen, hon ser verkligen ynklig ut :) hoppas hon mår bättre snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är både roligt och jobbigt att ha två manus på gång, samtidigt blir man ju lite otålig och vill ha dem båda färdiga och på väg till förlag. : ) Missen är det inte mycket med just nu, men det går åt rätt håll och hon har till och med ätit lite.

   Radera
  2. Skickar du dem till samma förlag eller olika? Är de bägge vuxenmanus eller är något barn/ungdom?

   Radera
  3. Jag skickar till olika förlag och båda är vuxenmanus.

   Radera
 5. Åh. Stackars katten. Minns när min katt gick omkring med strut på huvudet. Hon var väldigt ynklig och så kom hon och tittade på en och sa nåt om att hon visste att man kunde fixa bort den där grejen hon hade runt skallen. Dessutom gick hon in i grejer hela tiden. Gärna sisådär 15 gånger, för att visa hur otroligt synd om henne det var att ha den där struten runt skallen. Hå hå. Och ibland kunde man inte annat än skratta åt henne, när hon gick rakt mot samma omöjlighet ännu en gång.

  Och håller med. Viktigt att hålla i sär manusen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katten mår mycket bättre nu, även om struten inte är så kul. Både hon och jag ser fram emot att slippa den.

   Det går faktiskt bra att hålla isär mina manus, så jag jobbar på med båda just nu.

   Radera
 6. Smart att testa några nya förlag! Ett av dessa kan faktiskt vara DITT!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid framåt och uppåt! Fler förlag måste ju få chansen att tacka ja till mitt manus. :)

   Radera