.

.

tisdag 16 april 2013

Vilken ljuvlig tid

det är just nu. Idag var det så varmt att jag blev helt svettig på ryggen när jag hämtade småkillarna i skolan, trots att jag bara hade en täckväst på mig. Helt underbart. Snart ser det ut så här i vårt magnoliaträd.


Det ser jag väldigt mycket fram emot.

Redigeringen av manus nummer två fortsätter, om än inte i den takt jag önskade idag. Fast jag är glad om det bara går framåt. Sedan har jag den nya berättelsen i bakhuvudet som börjar pocka på att få komma ut, jag vill så förtvivlat gärna börja med den, men jag måste avsluta de två jag håller på med redan. Även manus nummer två ska få en snabb redigering innan det ska få ge sig iväg på äventyr igen. Det är mycket nu och jag älskar det.

Skrivinspirationen idag handlar om slutet på berättelsen. Här är ett tips värt att tänka på och något som jag själv aldrig funderat över. Snabba kapitel och korta meningar ju närmare slutet man kommer. Fast det kanske fungerar bäst i en spänningsroman.

16 kommentarer:

 1. Superbra tips, hon är så duktig. När jag tänker efter tror jag det var precis vad jag gjorde i min roman, iaf på scen och kapitelnivå. kul att höra att det funkar. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Jag har aldrig tänkt på det på det sättet. Jag måste nog testa. : )

   Radera
 2. Lycka till. Tycker det här är så spännande med dina manus. Kram.

  SvaraRadera
 3. Spännande med det tredje manuset som pockar på ... själv brukar jag ha svårt att hålla tätt om historien, så jag brukar skriva ner ett par sidor för att det ska bli lugnt ... då har det varit lättare att få ro med den fortsatta redigeringen av det manuset som ska avslutas.
  Varmt lycka till när dagen D kommer för 1:an och 2:an/ Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Det är spännande och jag har gjort precis det, skrivit ner några sidor av innehållet för att inte glömma bort något.
   Kram!

   Radera
 4. Vad skoj! Funderar också på slut idag. Alla möjliga sorters, så det satt fint.

  SvaraRadera
 5. Himla bra tips! Tack och heja heja! Jag är i samma fas och det känns skönt att vi är fler på något sätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Härligt! Ja, det är skönt att kämpa tillsammans.

   Radera
 6. Bra tips! Så roligt att det går framåt för dig! För mig går det lite segt just nu, men då tittar jag in här och får lite tips som jag ska använda så fort jag får lite tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips kan man aldrig få för många av. Hoppas att du får komma igång med ditt eget skrivande snart igen.

   Radera
 7. Du har en magnolia!! Lyckost!!
  Kramar Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har jag och jag känner mig verkligen lyckligt lottad. : ) Det är fantastiskt vackert när det blommar men det är också väldigt fint även när det bara är grönt.
   Kram!

   Radera
 8. Visst är det helt underbart. Jag stuvade ut alla mina prylar på bordet ute i solen idag. Men jisses vilken storm det var, så jag gav upp efter en timme och gick in igen. Längtar till jag kan sitta ute och jobba igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt underbart och väldigt efterlängtat. Vi fikade ute idag och det var ljuvligt.

   Radera