.

.

onsdag 16 januari 2013

Sista refuseringen

för det här utskicket har landat i min mailbox. Två så snabbt efter varandra tar lite extra på självförtroendet får jag erkänna. Någonstans där inne viskar en liten röst saker som jag inte vill höra. Tänk om det verkligen inte är bra, trots att jag tycker att det är det.Med detta klipp vill jag egentligen inte alls göra det till en tävling där någon vinner eller förlorar, utan helt enkelt göra klart för mig själv och alla andra som skriver och försöker bli publicerade att:
Bara för att du blir refuserad betyder det inte att din berättelse inte är bra, det betyder bara att läsandet är subjektivt. Det är oändligt många författare som har blivit refuserade före dig. Den som läste ditt manus kanske inte alls gillade det för att det inte föll i deras smak. Han/hon kanske hade en dålig dag, en dålig vecka eller rent av ett dåligt liv. Det kanske inte passade in i utgivningen eller så fanns det redan en likande berättelse i kommande utgivning. Anledningarna kan vara precis lika många som refuseringarna. Ingen vet vilket manus som senare kommer att visa sig bli en bästsäljare.

Så där, nu har jag tvivlat nog. Nu går jag vidare, starkare, bättre och ännu mer envis. Det finns absolut ingen annan väg än upp, det värsta som kan hända är ju ändå att man får en refusering. So what! Det betyder ju bara att man kämpar och att man faktiskt kommer närmare sitt mål. Så nu kör vi igen!

26 kommentarer:

 1. Tack för den, den behövde jag!

  SvaraRadera
 2. Pepp, pepp, pepp. Res dig sakta och sikta högt. Så vinner du stort! Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack, tack! Det kan du lita på : ) Jag önskar detsamma för dig. Kram! <3

   Radera
 3. jag kan bara repetera det du sa tidigare: att så länge man inte ger upp har man inte förlorat! Hang in there! kram.

  SvaraRadera
 4. Precis så! Vi klänger oss kvar och kämpar envist vidare. Kram!

  SvaraRadera
 5. Så klart det inte är sista refuseringen, bara den senaste. Så klart du fortsätter göra det du helst vill: Du skriver. Och en dag lyckas det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för peppning, det behövs verkligen ibland! Så är det såklart, även om jag hoppas att nästa svar leder till utgivning. Jag kommer alltid att fortsätta skriva för det gör mig lycklig.

   Radera
 6. Så tråkigt med refuseringen, beklagar verkligen :-(
  Har du fått några kommentarer om varför de inte gillar ditt manus? Jag menar att det kan ju vara bra för dig att veta vad du ska jobba mer på för att manuset ska bli, i deras tycke, tillräckligt bra.
  Men vi kommer igen!! Har du funderat på egenutgivning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är supertrist! Jag vet inte om de inte gillade det eller om det är andra saker som ledde till refusering. Jag tror ju att det är mer än en sak som ska stämma med manuset för att det ska bli utgivet. Det ska såklart vara ett bra manus, det ska stämma i utgivning, rätt människa ska läsa manuset och gilla det och så ska man ha lite tur. Om man tänker på hur många manus som skickas till förlagen och hur få av dem som blir utgivna så tror jag inte att det bara är dåliga manus som refuseras. Det finns helt enkelt inte plats för alla bra. Det är bara att kämpa vidare, förr eller senare lycka vi, det behövs bara en person som gillar vårt manus. Jag funderar mycket på egenutgivning, så vi får se.

   Radera
 7. Trist! Men du har rätt inställning - det är bara att kämpa vidare. Heja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för pepp! Det är supertrist! Men jag kämpar definitivt vidare. Alltid!

   Radera
 8. Stoooor bamsekram-pepp <3 Tråkigt med refuseringen men det är deras förlust. Din bok kommer att ges ut på ett eller annat sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Det är supertrist! Men jag ger inte upp, det behövs bara en som gillar mitt manus. Vi kämpar vidare tillsammans! : )

   Radera
 9. Måste bara fråga. Har du problem med din sida nu? När jag går in på den (sista 3 dagarna) så finns det små ljusa rutor överallt med texten `Sorry. This person moved or deleated this image.´ + att man inte ser dina sidor `våder´ längre. Kanske är det bara jag som ser det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att det har löst sig nu, jag tror det var något problem med bakgrunden.

   Radera
 10. Rätt inställning. Lycka till med nästa steg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag kämpar vidare.

   Radera
 11. Tycker att du ska hålla huvudet (och pennan) högt! Jag börjar faktiskt tro mer och mer på det här med självpublicering och e-böcker. Det finns en helt annan, och ny, marknad därute. Jag snöar in på massor av intressant information för att bilda mig en uppfattning om en annan väg. Och jag tänker inte ge mig. Det ska inte du heller. Känner på mig att du har en viktig historia att berätta som kommer att läsas av många. Många kramar Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack gulliga du! Jag har många gånger samma tankar som du, det finns många vägar att gå om man hittar dem. Förlagsvärlden är en värld som både behöver och håller på att förändras, tänk om man kunde vara i framkant då. Vilken lycka! Jag tänker definitivt inte ge mig och jag är glad att du inte gör det heller. Jag hoppas att många vill läsa mina berättelse och jag är säker på att ännu fler vill läsa dina.
   Kramar!

   Radera
 12. Nej! Men det är som du skriver, manuset var inte på rätt plats rätt tid - den här gången. Fortsätt skriv, du har massor att berätta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag måste tro på att min tid kommer och jag fortsätter skriva. Alltid, för det gör mig lycklig!

   Radera
 13. Vänta bara - du kommer att bli varse vad som finns runt hörnet ... all lycka!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du för härlig pepp! Ibland behöver man det så väl.
   Kram!

   Radera
 14. Härlig kämparanda du har Anneli. Jag blir inspirerad av din envishet och glad. Det finns faktiskt inget värre som kan hända än en refusering och den överlever man. Heja dig Anneli inför nästa rond <3!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Envisheten är det inget fel på i alla fall : ) Det är bara att kämpa vidare, framåt och uppåt! Kram!

   Radera