.

.

fredag 4 januari 2013

Svävat bland orden

en stund, trots att jag bestämt mig för att min skrivtid får börja på riktigt på tisdag, då alla barn är tillbaka i skolan igen. Men lite stulen skrivtid kan vara nog så underbar.


Det går framåt och snart har jag ett manus att skicka vidare på egna äventyr. Något som alltid skapar en härlig overklighetskänsla ackompanjerad av härligt pirr i magen. Det är ju så det måste vara, hoppet får aldrig falna utan alltid lysa klart och visa vägen framåt. Det kan nog hända att man blir nedslagen många gånger på vägen, men än så länge har jag oändlig kraft att resa mig igen och vandra vidare på den väg som är den enda jag både vill och måste gå. För där finns min stora passion i livet. Det som förgyller min vardag och gör mig till en bättre människa.


Igår var dottern och jag på sedan länge utlovad utflykt till GeKås i Ullared. Vi hade det väldigt trevligt bara hon och jag och fick dessutom med oss fina fynd hem. Det är så underbart och speciellt att umgås med bara ett barn en stund och det ger oändlig glädje både för barn och vuxen. Själv bär jag just nu en av mina fina fynd, en skön oversized angoratröja som ska vara min skrivklädsel tillsammans med bekväma tights under den vintertid som vi fortfarande har framför oss. Idag har jag dessutom varit på fotvård vilket var helt ljuvligt. Där tittade jag i en tidning och hittade något som i fortsättningen kommer att finnas högt uppe på min långa önskelista. Ett sängbord som heter "Pile of books" och finns bland annat här. Visst är det helt underbart!

18 kommentarer:

 1. Låter helt underbart och det är det att få umgås med ett barn då och då. :)
  MIn son o jag brukar gå på bio och med dottra blir det shopping!
  Skrivtiden är något man längtar efter så fort man är borta från det men ibland kan det vara svårt att verkligen sätta sig ner och börja få ner något. Och om det står i din lilla ruta, kärleken till skrivandet är svar på det mesta och det är nästan som man har ytterligare ett förhållande med alla delar av ett riktigt förhållande.

  Bordet är bara to die for :)
  Kram//Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att umgås som familj, men det är oerhört värdefullt att få tid med barnen på tu man hand då och då. Det är då man får möjlighet att prata om sådant som man kanske inte hinner eller får möjlighet att göra annars.

   Så är det verkligen med skrivandet, det är nästan som en kärleksrelation. Fylld av längtan, våndor och euforiska lyckokänslor.

   Jag älskar sängbordet, men billigt är det inte : )

   Kram!

   Radera
 2. Svar
  1. Det är ju det, tack och lov! : )

   Radera
 3. Du kommer att klara det här! Sanna mina ord. Och jag kommer vara bland de första som köper! Kramar från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Ditt stöd betyder väldigt mycket för mig, du är en av de första som jag hittade här i blogglandia när jag började blogga för tre år sedan. Jag önskar dig ett fantastiskt 2013 och hoppas att alla dina drömmar slår in!
   Kramar!

   Radera
 4. Härligt med egentid med dottern!
  Det låter som en perfekt skrivutstyrsel som du har skaffat dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentid med barnen är oändligt värdefullt!
   Skrivkläderna verkar fungera utmärkt : )

   Radera
 5. En angoratröja och skrivtid = taget!

  Underbart sängbord - ska kolla mera på Bergmans.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En perfekt kombination! : )
   Sängbordet skulle passa utmärkt här hemma hos mig : )
   Kram!

   Radera
 6. Gekå, åhhh! Det är så kul att handla där. Sängbordet var verkligen annorlunda och fint. Jag börjar precis som du på tisdag när skolan har kommit igång igen. ;)
  Vill du får du gärna titta in till mig och skriva ordstäv idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att fynda är aldrig fel : ) Vi får se fram emot tisdag och härlig skrivtid.
   Jag tittar in hos dig och ser om jag kan tillföra något där : )

   Radera
 7. Känner samma pirrande känsla som du att snart få skicka iväg mitt manus på eget äventyr. Du beskriver hoppet så fint och visst, det får aldrig falna, för så länge skrivandet skänker själen glädje så finns det alltid hopp att en dag... en dag är det vår tur Anneli :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en otrolig känsla när manuset är färdigt och ute på egna äventyr. Så spännande! En dag är det vår tur, med hårt arbete, passion för skrivandet och en stor portion hopp måste ta oss hela vägen fram : )

   Radera
 8. Svar
  1. Det är verkligen snyggt och annorlunda!

   Radera
 9. Läckert bord! Jag tror minsann jag har skapat mig ett eget av den där varianten bredvid min säng (har inget sängbord utan just en sådan där hög). ;)

  Mysigt med en mammadotter-dag. De är guld värda.

  Jag förstår att du längtar till tisdag vännen. Här har det inte skrivits en rad under jullovet (självvalt) utan det har istället varit fullt fokus på julfirande, pussel, spel, läsa böcker, gå på bio, promenader och bara slappa med familjen. Men på onsdag börjar vardagen igen och så även mitt skrivande och jag känner hur hela kroppen längtar och är förväntansfull av skrivvärk. Snart kör vi Anneli. Så det ryker om det. :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett riktigt häftigt sängbord! Men jag var tvungen att le när jag insåg att jag precis som du redan har ett sängbord eller hög med liknande utseende : )

   Det är verkligen underbara dagar, de man tillbringar med barnen på tu man hand.

   Här har vi också koncentrerat oss på firande och mys och det har varit alldeles, alldeles underbart! Men nu ska det bli lite skönt att få skriva och försvinna in i egna världar igen! På tisdag sker det för mig och jag måste erkänna att jag längtar, precis så som jag kommer att längta till sportlovet och tid med familjen igen. : ) Snart kör vi och vi kommer att vara strålande!

   Kramar!

   Radera