.

.

söndag 13 januari 2013

Efterdyningar av en refusering

trots att dagen har varit fantastisk och härlig på alla sätt så kan jag inte låta bli att fundera på min refusering en liten stund till. För det är trots allt något som trycker till ens skrivande självförtroende och bygger tvivel någonstans inuti huvudet.Men jag försöker vända det och göra något positivt av det istället. Jag försöker lära mig mer, se på min text och göra den ännu bättre. Det värsta är när man kan ana att manuset inte ens är läst för det betyder att man inte ens hade en chans från början.Det behöver inte vara svårare än så. Så här är något till mina inre tvivel "Thanks for sharing biach, now I will go back kicking ass! Over and out! : )

14 kommentarer:

 1. Vad tråkigt med refuseringen. Fick du något slags feedback/kommentar med den eller var det en standardrefusering? Om du fick några rader om anledningen har du ju iaf något att gå på, att fundera över hur du ska förbättra, menar jag. Hur många förlag är det kvar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är supertrist! Jag fick ingen feedback, innehållet i mailet visar snarare på att de inte har läst. Det känns inte kul alls! Den här gången skickade jag bara till tre förlag och det är ett kvar som inte har svarat ännu.

   Radera
 2. Ledsen att höra om refuseringen. Min man brukar påminna mig då och då (antagligen för att mildra berg-och-dalbaneåkandet) om att även hon som skrev Harry Potter blev refuserad (12 ggr). Alltid någon tröst.

  Bättre lycka vid nästa förlag!
  Mvh / Lina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Precis så är det ju, utan refuseringar blir man ingen riktig författare! : )
   Hoppas att allt är bra med dig!

   Radera
 3. You go and kick some ass!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, jag tycker att vi gör det båda två!

   Radera
  2. Absolut!! trist att du tycker att det verkar som om de inte läst manuset. Varför är det så? Det kanske bara är fel genre för det förlaget? VI får peppa varandra tycker jag. Kramar i massor!!!!!

   Radera
  3. Jag tror det för att de ursäktar sig för att de dröjt så länge med svar, fast det inte ens tagit de 3 månader som de säger att man får räkna med på hemsidan. När inte det stämmer så vet jag inte om de vet vilket manus de refuserar. Oavsett så är det bara att kämpa vidare. Vi peppar allt vad vi orkar och hoppas på bättre lycka nästa gång. Kram!

   Radera
 4. Jag har också fått många refuseringar, att det lilla extra saknas. Tror knappt att de läst, vissa svar kom så snabbt. Än har jag inte fått svar från alla. Hittade en länk kolla här: http://www.smartare-liv.se/artiklar.php?visa=hantera-besvikelser
  Några bra tips fanns det allt. Go girl! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för härligt pepp! Precis så tror jag att det var den här gången, jag tror inte att de har läst på grund av innehållet i mailet. Men, men det är deras förlust : ) I morgon ska jag titta på länken, när jag sitter vid min dator. Spännande! : )

   Radera
 5. Så surt om de inte ger det en chans, tänk vad de missar! Jaja, plötsligt händer det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt pepp! Det är trist, men inte mycket man kan göra åt det! Det är bara att bryta ihop och gå vidare : )

   Radera
 6. Vet precis hur det känns. Och det får en att tappa lusten lite (iallafall för mig). Just det att man vet att de inte ens har läst är tråkig, men å andra sidan förstår jag det - de får in mängder och tjänar inga pengar på att läsa saker om de redan fyllt sin kvot för året (vilket de gör snabbt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är trist och skapar tvivel. Jag är säker på att förlagen får en massa manus och jag vet inte hur de arbetar. Men det är som det är och man får själv se till att nå hela vägen fram. Jag kämpar envist vidare och fortsätter skriva för att jag älskar att göra det.

   Radera