.

.

tisdag 8 januari 2013

Efterdyningar

av ett annat liv, ett härligt lovliv med barnen, hänger mig lite irriterande i hasorna. Irriterande eftersom jag sett fram emot att skriva väldigt, väldigt mycket!


Därför sov jag länge, kanske var det också för att jag drömde något spännande, jag drömde en berättelse. Det är så märkligt, jag drömde att jag var någon som inte är jag och jag upplevde ett annat liv i en annan kropp. Lite häftigt faktiskt. Och det var så spännande, så jag ville nog inte alls vakna innan jag hade kommit till slutet så att jag fick veta hur det skulle gå. Fast det gjorde jag ju till slut ändå förstås, och nu har jag ännu en berättelse som skulle kunna bli bra. Fast man får fundera ett tag på hur man omvandlar en sådan dröm till en bok. Snart är det ju dags att börja skriva på något nytt, så det är bra att ha mycket att välja på.


Jag tror att jag har lite separationsångest nu när barnen går i skolan igen, så jag vänjer mig långsamt. Till slut kunde jag i alla fall ta mig i kragen och jobbade med det annorlunda manusarbetet. När jag väl har börjat så vill jag inte sluta, så nu ser jag väldigt mycket fram emot morgondagen och mer manusarbete.

6 kommentarer:

 1. Låter spännande, ser fram emot att få höra mer. Lycka till med dina nya berättelser!
  Blir varm i hjärtat när jag ser vilken bok du läser just nu ... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Det är alltid spännande att skriva och hitta på berättelser. Visst är det en fin bok jag läser just nu : )

   Radera
 2. Ja tänk så bra att få idéer till manus när man sover. Kanon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är perfekt, verkligen att utnyttja tiden på allra bästa sätt : )

   Radera
 3. Jag känner som dig, lätt förvirrad över att vara själv på dagarna igen. Ringde min sambo så där utan att ha något att säga egentligen, då sa han till mig. "Men du skulle ju skriva, fokus nu". Det var bra att han sa det, för jag har verkligen haft svårt att komma igång. Nu är jag dock igång och nu vill jag inte sluta! :D
  Perfekt när drömmar kan ge uppslag till nya böcker! Vilken gåva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det märkligt! : ) Som tur är har jag maken i närheten så jag kan prata med honom. Jag har också lyckats komma igång till slut. Drömmarna har blivit annorlunda sedan jag började skriva, det är bra om man kan använda dem i skrivandet. Alltid redo för nya berättelser, dag som natt : )

   Radera