.

.

tisdag 4 oktober 2011

Kort glädje

Ibland får man uppleva den. Glädjen. Just den här glädjen gäller ålder. Under samma vecka fick jag vara både ung och gammal. Här går det undan i svängarna.

Först var det en klasskompis till min dotter som var så trevlig när jag skulle hämta dottern i skolan. Lillkillen var med och den här klasskompisen kom fram och började prata. Hon tyckte att lillkillen var så söt. Jag fick svara på många frågor. Hon undrade om vi inte borde skaffa ett barn till, nu när vi bara har en flicka. Hon tyckte att en flicka var för lite, och dessutom orättvist. Hon undrade hur gammal jag var och blev chockad av mitt svar :) Du ser ut som 29, sa hon när hon hämtat sig något. Ops! Ja, det var ju onekligen ett tag sedan jag var 29, så jag blev lycklig som attan. Den klasskompisen gillar jag. Jag gick med spänstiga steg hemåt, tillsammans med dottern

Några dagar senare var jag och hämtade min näst yngste i skolan. Jag stod utanför klassrummet under tiden som de plockade undan efter sig. När han kom ut och jag kramade honom kom en flicka fram och frågade i förbigående om jag var hans mamma. Ja, sa han. Fin mamma, sa hon. Inte illa tänkte jag :)

Men man får inte vara glad länge. Nästa gång jag hämtade min näst yngste, så kom en annan liten tjej fram och frågade om jag var hans mormor. Tjohejdu! Den satt mitt i medaljongen!


Nej, jag är inte särskilt åldersfixerad egentligen. Man är den man är, där man är, hur man än försöker att ändra på det. Självklart vill jag se ung ut så länge som möjligt och ålderskrämpor kan jag definitivt vara utan. Men annars ser livet ut som det gör. Ungdomen är en mycket kort tid av ens liv. Medelåldern är fantastisk, då slipper man alla jobbiga saker som man måste gå igenom som ung. Mognad anser jag är mycket roligare än ungdom. Och mycket, mycket enklare.

10 kommentarer:

 1. Övre medelåldern är ännu bättre än det som var före det - menar allvar:-)
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Åsa:
  :)

  Ebba:
  Jag tror dig. Särskilt om man vågar och kan njuta av livet under varje del av det :)
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Jag fick oxå höra sanningen häromveckan...;) Av barn och fulla får man ju höra den sägs det=) I detta fallet var det en aningen berusad person i mitt jobb (möter ju några såna i arresten=)) och han var inte nådig! ja, ja...åder är en siffra på papper eller hur?=)

  Kramar
  Adela

  SvaraRadera
 4. Upp som en sol och ned som en pannkaka :) Barn är härliga så där tycker jag. De säger vad de tycker just där och då. Kanske inte alltid vad man vill höra, men vad tusan! Hahaha...

  SvaraRadera
 5. Vilka härligt kommentarer. Syster eller mormor det är frågan det... :)

  SvaraRadera
 6. Jag håller med! Gud vad skönt det är att vara över 40 och slippa alla ungdomsproblem! Sen är det ju kul om man ser ung ut och åldras fint, men det blir också alltmer oviktigt tycker jag.
  Puss!

  SvaraRadera
 7. Haha, snabba kast! Jag brukar alltid få höra att jag ser yngre ut än vad jag är, men snart vänder det säkert.

  SvaraRadera
 8. Adela:
  Så är det definitivt! Ålder är verkligen bara en siffra. Huvudsaken är hur man känner sig inuti :)
  Kram!

  Trillingnöten:
  Kanske inte alltid vad man vill höra, men härliga är de verkligen :)

  GlimraSkimra:
  De är för härliga, de små liven :)

  Maria:
  Jag kan bara hålla med dig. Det är så många jobbiga saker som man slipper när åldern tar ut sin rätt. Jag är hellre gammal, rynkig och stel än ung, osäker och deppig :)
  Kramar!

  My Myself and I:
  :D

  Duktiga Tjejen:
  Japp, här går det undan i svängarna :D
  Gamla blir vi ju alla förr eller senare. Men jag vill såklart se så ung ut som möjligt, så länge som möjligt, så enkelt är det ju :)

  SvaraRadera