.

.

torsdag 21 juni 2012

Tid

är något som jag skulle önska lite mer av just nu. Det mesta går ju som det ska, men skrivandet och redigerandet har verkligen fått lägga sig på kölistan. Inte bra, inte bra. Jag längtar verkligen efter att sätta igång med det igen. Tålamod är något jag tränar väldigt mycket på just nu.


Istället har vi handlat mat inför morgondagen och delvis till den kommande festen. Sedan har vi fixat konfirmationspresenten, det känns mycket bra. En gång i tiden var jag hysteriskt organiserad och det fanns inget jag glömde. Någonsin. Barnen hade alltid rätt saker med sig till skolan, jag packade deras gympapåsar och de hade alltid frukt och en bra matsäck med sig när de skulle ha det. Jag gick aldrig utanför huset utan väskan fylld med saker som kan behövas när man har barn. Plåster, våtservetter och salvor av olika slag, leksaker, vattten och kex. Och extrakläder så klart. Samma dag som fjärde barnet kom så försvann all min organisationsförmåga helt. Puts väck och det gick inte alls att hitta den igen. Numera sker det mesta i en handvändning. Matsäckar skrapas ihop fem minuter innan läggdags. Gympapåsarna packar alla barn själva. Ibland saknas det något i den, men det fungerar ändå. Smutsiga små munnar får fortsätta vara det, då våtservetterna oftast finns hemma och plåster lånas titt som tätt av andra. Organiserade mammor. Fast hon var jag förut, då lånade jag ut våtservetter och plåster och kex. Nu är det min tur!


Jag vet inte alls vad som hände då när lillkillen kom, och det tog tid att acceptera mitt nya jag. Numera har jag lärt mig att jorden inte går under även om inte allt fungerar helt perfekt. Att det faktisk är ganska skönt att inte ha behov av att allt ska kontrolleras hela tiden. Jag har en del bitar kvar här och där fortfarande där kontrollbehovet tränger sig fram. Ibland får det ta plats igen en stund, och ibland får det helt enkelt ge vika för spontaniteten, glädjen och sorglösheten istället.


Strykning ligger högt upp på listan, eftersom jag ska försöka komma igenom min enorma strykhög i källaren innan den sjunde juli. Det är helt enkelt hög tid för extreme ironing. Jag har inte ens någon aning om vad som ligger längst ner i den högen. Det kan ju dyka upp kläder som jag kan ha stor nytta av nu. Det ska bli spännande. Fast jag skulle kunna tänka mig en ny strykbräda förstås, den jag har börjar bli lite sliten. : D

10 kommentarer:

 1. Haha, ja, den bilden kan man ju stryka på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det borde fungera rätt bra : )

   Radera
 2. Åh - vad jag känner igen mig. Ja det där med att vara organiserad. Men den delen av livet lämnade jag 2006 - känns väldigt ovant ... inbillar mig varje gång som jag ska packa att organsiatören inom mig ska återvända - men icke ännu så länge ... snart kanske ändå. Ska prova om någon vecka eller två ... inte ens vilken vecka kan jag tydligen organisera.

  Snart dyker det nog upp en ny strykbräda - du skulle kunna överta min för jag använder den aldrig nu för tiden ... men före 2006 gjorde jag det - kanske att det hänger ihop på nå't vis?

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa är väl att kunna vara både organiserad när det behövs och att kunna vara spontan för det mesta. Det måste vara jobbigt att vara tvungen att ändra sitt sätt att leva på, men man vänjer sig säkert efter hand. Själv tycker jag att det kändes rätt skönt att få släppa på kraven lite efter att ha varit ordningsam och ordentlig i hela mitt liv : )

   Kramar!

   Radera
 3. Jag vet vad du menar och håller med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att du vet. Hoppas att det går bra för er med allt.

   Radera
 4. jag kom just på att jag också behöver en ny strykbräda, tror du att vi kan få grupprabatt..?
  Ha en fin midsommar och ta det så lugnt du kan! Kram

  SvaraRadera
 5. Visst kan man behöva en ny då och då, grupprabatt borde verkligen gå att ordna : )
  Ha en riktigt skön midsommar du också! Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag har också sjukt mycket stryktvätt. Som tur är har jag tvättat mycket så det mesta är åtminstone rent, men stryktvätten - gaaaah, det kommer att ta dagar att beta mig igenom allt!

  Ha en riktigt fin midsommar!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att tvätta går ju bra, men att stryka tar lite längre tid. Strykhögen har en tendens att växa sig högre och högre. Inte kul.
   Kram!

   Radera