.

.

måndag 4 juni 2012

Jag undrar när

livet ska sakta ner sin fart en aning så att jag hinner med.


Dessutom så har jag inte mått så bra idag. Jag har mått illa och känt mig lite yr och trött. Jag tror att jag är en aning övertrött och behöver egentligen sova. Men just nu händer som bekant allt på en gång och man får kämpa på så gott man kan. Jag ser fram emot onsdag som är en röd dag, alla vilodagar tas tacksamt emot just nu.


Jag är säkert piloten av min tid, men just nu känns det inte alls så. För om jag fick välja så skulle jag mest skriva och redigera. Det har jag faktiskt gjort också. Inte så mycket som jag skulle önskat, men ändå något. Det får vara bra nog för idag.

Jag har också gjort en inbjudan till konfirmationen/min födelsedag i juli. Det känns skönt att den är färdig. Nu har vi bestämt hur vi ska ha det den dagen och det lättar på trycket en hel del. I morgon skickas de iväg och jag har en sak att stryka på den oändliga listan. I morgon ska jag och nästyngstingen besöka hans förra klass och vi ska bjud på fika. Det har jag inte alls koll på ännu. Men det får ordna sig, det finns ju alltid färdig glass i affären annars. Huvudsaken är att de får träffas, vilket de har längtat mycket efter allihop.

Dagen redigeringsmusik fångar sinnestämningen i mitt manus perfekt där jag jobbar just nu. Hope for Now med City and Colour.
 

18 kommentarer:

 1. Det är alltid hektiskt den här tiden på året. Allt ska hinnas med innan skolavslutningar och semestrar. Ta en sak i sänder. Manuset springer inte iväg :).
  Kramar Carola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid en galet hektisk tid just den här tiden och det är så mycket som ska hinnas med på en gång. Men precis som du säger så måste man ta en sak i taget, då löser sig allt efterhand. Manuset finns kvar, men jag längtar ju efter att jobba med det så det är lite svårt att vänta på tid : )
   Kram!

   Radera
 2. Hm, det där med att man är piloten ... not so much, om du frågar mig. Men din tid för skrivande och redigerande kommer nog, som tur är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att man kan vara piloten om man vågar följa sin egen väg, fast ibland är det lättare att bara följa med på resan : )
   Jag hoppas att tiden för skrivandet och redigerande kommer snart, för det är ju så roligt.

   Radera
 3. Känner igen detta. Att jobba mer än heltid, fatta en massa beslut hela tiden och däremellan tänka på ännu mera jobb, barnen ... När man har ett manus i slutredigeringsfasen OCH en ny romanidé som pockar på OCH en släng av pollenallergi ovanpå det. Men hellre detta än motsatsen! Trots allt. Ikväll ska jag lägga mig tidigt. Hoppas att också du kan göra det. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt, hellre för mycket att göra än ingenting. Man känner i alla fall att man lever : ) Hoppas att du får sova gott, det ska jag försöka göra : )

   Radera
 4. Nu har jag läst ikapp lite! Vad mycket det händer på några dagar! Galet snabbt! Beslut är jobbiga, men det är skönt när de är avklarade tycker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och extra mycket händer det just nu. Oj vad mycket som ska ordnas och göras precis nu. Vad gäller beslut så finns det inte mycket som känns skönare än när man tagit dem : )

   Radera
 5. Ja, oj vad det är mycket nu de sista veckorna innan sommarlovet. Hoppas du får tid att hinna pusta ut lite också (dvs skriva..).

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen lätt utmattande. Men jag fick tid för att skriva idag och det gör mig alltid lugn för en stund.
   Kram!

   Radera
 6. Nu läste jag lite fel här: ...Jag undrar när livet ska TA FART ... och jag tänkte - men det är väl full speed för det mesta.
  Så fick jag sansa mig och jag läste om.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, det skulle ju vara något nytt, att livet behöver ta fart : ) Det är verkligen full speed för det mesta, men just nu går det fortare än någonsin. Precis så som det gör varje vår. Men snart är det sommarlov och det ska bli fullkomligt underbart.

   Kramar!

   Radera
 7. Full rulle! Ibland måste man växla ned för att hinna med! Men snart är allt över och du kan njuta och fokusera 100% på ditt manus! Spännande med kalas juli!
  Kramar!! Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Full rulle är bara förnamnet : )Idag har jag verkligen växlat ner tack vara att jag inte mådde bra. Det gjorde att jag tog mig tid att jobba med mitt manus en hel del och det är så roligt. Och det är definitivt spännande med kalas : )
   Kramar!

   Radera
 8. Ja visst går det fasansfullt snabbt ibland! På fredag tar sonens kusin studenten - jag minns det som igår när han var pytteliten och vi passade honom. Det gäller att ta krafttag mellan varven för att bara befinna sig i nuet. Och det är viktigt...så att man inte känner att livet bara passerar...(blev nästan som en viss reklam....hrmmm...nu längtar jag till semestern...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går verkligen i en rasande fart, både kortsiktigt och långsiktigt. Att stanna upp och njuta av nuet är så viktigt, annars rusar livet iväg utan att vi riktigt hinner med. Men snart är det sommarlov och semester och tid att njuta av livet fullt ut. Underbart!

   Radera
 9. Ja usch ja hur ska man hinna. :P Gillar dina "Dagens redigeringsmusik" :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är kul att dela med sig av musik och så ger det en känsla av vad det är jag skriver. Jag håller med helt och hållet, tiden rusar iväg alldeles för fort.

   Radera