.

.

torsdag 14 juni 2012

Förtroendekapitalet

för en del bokförlag har väl minskat ganska rejält för mig just nu. Väntandet börjar mest kännas löjligt.


Fem förlag har fortfarande inte ens svarat fast det har gått nästan åtta månader sedan jag skickade in mitt manus för bedömning till dem. Tre förlag mailade jag för tre veckor sedan, men inget svar alls från dem. Själv tycker jag att det är respektlöst att inte ens bemöda sig med att svara. Jag försöker alltid att vara positiv och väntar väldigt tålmodigt, bara de orkar svara.

Den svenska björnstammen med Vart jag mig i världen vänder (står jag här med tomma händer).

"Tror du vi kan ropa efter nån med förstånd, som kan se vad vi gör och förstå vad vi menar."Fast för mig spelar det ingen roll för jag kommer aldrig, aldrig att ge upp. Den som reser sig upp den sista gången är den som vinner till slut. Jag gör det jag måste göra, jag skriver. Det gör mig lycklig och det är vad jag vill göra. Jag släpper aldrig taget!

30 kommentarer:

 1. Håller med om att det fasen är dåligt när de inte ens kan svara på ett mail. Jag har också ett sådant exempel. Skickade mailet för några veckor sedan nu och inte ett pip. Ett annat förlag jag mailade och frågade (som jag sedan fick en refusering av) svarade inom en timme. När jag tackade för deras svar fick jag ett till 'ingen orsak' mail. Jag tror de förlag som gör så tjänar på det i längden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen trist att de inte ens kan svara. Klart de måste tjäna på att vara trevliga och svara, det tillhör ju bara vanligt hyfs och vett. Förlag och författare borde kunna visa varandra respekt.

   Radera
 2. Ja, vad ska man säga liksom? Är inte avundsjuk på din situation. Hemskt att behöva vänta så länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är inte roligt alla gånger! Men det är bara att kämpa vidare. Plötsligt händer det... eller så ser man till att det händer : )

   Radera
 3. Du kommer att lyckas! Annars kan du ge ut boken själv! Visst finns det ett förlag på nätet som ger ut böcker... vulkanmedia.se
  Heja dig och lycka till! KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack gulliga du! Tanken om att ge ut själv finns hela tiden. Det är bara mycket mer jobb med det, men samtidigt så har man hela makten. Tack för tipset.
   Kram!

   Radera
 4. Men Annelie, ge ut sjääääälv! Kom igen nu!!! Stå inte bara och vänta! Var en del av en växande rörelse - tillsammans tar vi faktiskt över!

  KRAM och PEPP!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag veeeet ju, jag tänker väldigt mycket på det! Jag vill verkligen vara med och ta över. Man blir ju så trött på vissa förlags respektlöshet.

   Tack för pepp och kram tillbaka!

   Radera
 5. Vet precis hur det känns.
  Jag kanske slår alla väntelistor någonsin - ett förlag fick mitt manus januari 2011 - fortfarande mailar förlaget då och då att läsning och bedömning pågår men att det tar tid....
  Sån tur är finns det förlag som vet hur man jobbar professionellt och det kan jag tacka mina 2 barnböcker för.
  Tänk igenom vad du vill göra - som Joanna säger, du kan ju ge ut själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så tråkigt med allt väntande och så om de dessutom inte ens bemödar sig med att ens svara.

   Jag funderar vidare på mina alternativ.

   Radera
 6. Trist. Ge inte upp, någon gång är det rätt person som läser!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Supertrist! Men hoppas får man fortsätta göra, trots allt : )

   Radera
 7. Bra att du är envis Annelie! Även de stora författarna fick kämpa länge innan de fick sina manus antagna. Jag hejar på dig!
  Många kramar Carola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Envis som synden : )

   Tack snälla du för hejandet, det kommer alltid väl till pass! Tillsammans är vi starka och till slut ska vi segra!

   Kramar!

   Radera
 8. Bajs på dem förlagen!

  SvaraRadera
 9. Vad du kämpar. Jag är både imponerad och övertygad om att det till slut kommer att ge resultat. *KRAM*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, kämpa har blivit mitt mellannamn : ) Förr eller senare så är boken en realitet, fast jag hoppas mest på förr såklat.
   Kram!

   Radera
 10. Ja, ett svar tycker man allt att man borde få! Det var samma sak för mig. Och även de "personliga" svaren är ju standardsvar bara för att man ska bli glad "Välskriven, men tyvärr...". Vi ger inte upp, eller hur! Du kanske hänger på oss i Egenutgivarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett standardsvar känns inte som om det skulle behöva vara så svårt att skicka iväg. Men det är klart vi inte ger upp, never, never ever!! : ) Egenutgivarna känns mycket lockande.

   Radera
 11. Respektlöst är ordet. Finns en del att göra där. Och jag tror som Nilla, de tjänar ingenting på att inte möta människor med respekt. Tänk så många som en dag kommer att ångra sej :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte heller hur de inte kan förstå att de måste bemöta oss som skriver, och skickar våra kära alster till dem, med respekt. De kan ju knappast tjäna på att få ett dåligt rykte, särskilt inte idag då förlagen redan har problem på många olika sätt. Jag hoppas verkligen att de får ångra sig lite, för respekt är så viktigt i alla sammanhang : )

   Radera
 12. Trist - men underbart med din inställning. Go Anneli Go On!

  Själv slår jag väl snart rekord i väntartid = luciadagen 2010! (Nej jag har inte skrivit fel årtal.)
  I det fallet känns det som om det är under min värdighet att maila dem och fråga.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Supertrist, men jag är envis som synden : )

   Jag förstår att du inte vill maila det förlaget. Jag känner samma sak inför de förlag som finns på min lista. Särskilt de som inte ens svarar på mail. Så superdåligt!

   Vi kämpar vidare tillsammans!

   Kramar!

   Radera
 13. Det är rätt. Man ska aldrig ge sig. Det är de som lyckas i slutänden.
  Jäkla förlag alltså!Det som är så jobbigt att vänta och hoppas.
  Lycka till & stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Aldrig, aldrig ge upp! Det är jobbigt, men det är bara att jobba vidare och fortsätta kämpa.
   Kram!

   Radera
 14. Förstod att det tar lång tid innan förlagen hör av sig, men åtta månader!!? Trodde att förlagen ville framstå som seriösa och författarvänliga...
  Fortsätt ligga på och hoppas att svar kommer snart (positivt förstås)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väntandet är verkligen inte att leka med. Jag förstår att många ger upp eller ger ut själva. Seriösa och författarvänliga hade varit att föredra men ibland så undrar man hur de ser på oss som kämpar med våra manus. Värdet på oss känns rätt lågt!

   Men att ge upp finns inte som alternativ, jag kämpar envist vidare : ) Dessutom är all uppmuntran här bland bloggarna guld värt!

   Radera
 15. Skulle bra gärna vilja veta vilka de förlagen är - för att vara beredd på vad som väntar.

  SvaraRadera
 16. Det kan nog vara bra att veta, men jag tror att det inte behöver vara samma sak varje gång. Man får istället hoppas på att någon läser och blir intresserad av manuset. Eller ger man ut själv!

  SvaraRadera