.

.

onsdag 9 februari 2011

En saga


I dag har det gått som en dans med både skrivandet och redigerandet. Jag känner mig så nöjd. Tyvärr på bekostnad av den dagliga powerwalk som jag försöker att ta varje dag.  Jag fastnade helt bland orden.  Men vad gör väl det en dag som denna. Jag har nu bara 40 sidor kvar att redigera. Men framför allt har jag börjat på sagan som jag berättade om här. Sagotemat har förbryllat mig en aning, i alla fall när det gäller språket. Jag har börjat skriva och så får jag se hur jag tycker att det flyter och om orden är tillräckligt magiska. Än så länge är jag nöjd och jag tycker att det känns precis så sagolikt som jag har tänkt mig. Det är så spännande att börja på något helt nytt och jag ser verkligen fram emot att få se var berättelsen tar mig den här gången.

7 kommentarer:

 1. Det är skönt att bli så där uppslukad av nåt! Det händer inte så ofta tycker jag. Ska bli superspännande med den där sagan :)

  SvaraRadera
 2. Skriver du "sagiga" sagor? Ja skriver mest realistiska.

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt att få "fastna i orden":) Det låter som om fantasin flödar -och som om svenskan räcker till! Jag håller med om att engelskan väl är ett rikare språk -men känner samtidigt att det finns en spontanitet i det egna språket som jag undrar om man någonsin får i ett andra? Lycka till med sagorna!

  SvaraRadera
 4. Trillingnöten:
  Det är så roligt att skriva :) Jag blir uppslukad så fort jag börjar skriva.

  Malin:
  Den första barnboken var realistisk men sedan fick jag en sagoidé som jag testar just nu.

  Sofie:
  Tack! Det är den bästa känslan när man får leva bland orden :) Jag har haft lite funderingar kring just de svenska sagoorden vs de engelska. Nu testar jag idén i alla fall och hoppas att det fungerar.

  SvaraRadera
 5. Blir så nyfiken på vad det kan vara för sagoord som håller dig borta från powerwalken:-)

  SvaraRadera
 6. Låter spännande :-D

  Själv skriver jag sagiga sagor... när jag skriver sagor ;-)

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
 7. Ebba:
  Det är inte bara sagoord utan en massa andra ord också :) Men jag håller med, powerwalken är nästan helig för mig :)

  Pennelina:
  Sagiga sagor är bäst när de är sagiga :D
  Kram!

  SvaraRadera