.

.

onsdag 16 februari 2011

Om att vänta


I fem månader har jag väntat på svar från två förlag. Hur kan man låta bli att spekulera? Är det ett dåligt eller ett gott tecken? Är det många som läser mitt manus just nu eller ligger det bara i en stor hög och samlar damm? Och så alla historier om borttappade eller bortglömda manus. Klart det skulle kännas snopet om det bara försvunnit någonstans.

Det är tre veckor sedan jag skickade barnboksmanuset till förlag. Går det fortare att hantera ett barnboksmanus på bara några sidor, eller tar det lika lång tid?
Anyway, det är mycket på gång nu ändå. Det är ju inte så att jag saknar sysselsättning precis medan jag väntar. Just nu skriver jag på en saga och två romaner. Hur gick det till egentligen. Jag skulle ju göra en sak i taget för att det inte skulle bli så att inget blev avslutat. Men jag måste ju ta tillvara på alla berättelser som dyker upp. Jag testar ett nytt system ett tag. Skriver ner allt efterhand som det kommer. Jobbar med det som känns roligast och mest intressant. Jag kanske kan skriva flera berättelser parallellt. Det skulle vara spännande.

På fredag ska jag äntligen få lapa sol igen. Det ska bli ljuvligt. Särskilt som det har blåst en iskall vind som kryper ända in i märgen här i Skåne de senaste dagarna. Elementet fungerar inte i arbetsrummet längre så där går knappt att sitta. Det får fixas när vi kommer hem. Av strykning blir man varm :) Nu åter till packningen!

15 kommentarer:

 1. Ja så gör jag med. Och jag skulle nog maila dem.

  SvaraRadera
 2. Fem månader? Det är en ohyggligt lång tid när man väntar, eller hur?

  SvaraRadera
 3. Jag fick vänta TVÅ ÅR innan jag fick svar. Men sedan blev det en riktig dunderdebut med min bok Tillbaka till Pompeji. Du vet väl vad de säger "Inga nyheter är goda nyheter!" Glöm manusen som ligger hos förlagen och satsa på att skriva nya, för när de en dag kontaktar dig är det bra om du har något mer att presentera för dem! Lycka till! Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Ja, det kan nog ta tid att få svar. Men oj, klarar du av att ha så många historier på gång samtidigt? Jag klarar bara av en och ändå känner jag mig förvirrad!

  SvaraRadera
 5. Du är underbart produktiv och en sann inspirationskälla för mig som är trööööög:)

  SvaraRadera
 6. Ha, ha jag gillar din bild. Den säger allt. ;)

  Jag fortsätter hålla tummarna Anneli och önskar dig och en familj en riktigt härlig resa. Härligt att komma till sol och värme nu när de kalla vindarna biter i kinderna. Njuuut!!!

  Kram på dig

  SvaraRadera
 7. Malin:
  Bara man kan hålla isär berättelserna så :)
  Får fundera på att maila när jag kommer tillbaka från Teneriffa.

  Annika:
  Ja det är lång tid. Man vet inte riktigt hur man ska gå vidare.

  Kim:
  Tack! Två år är verkligen lång tid att vänta. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :)Jag skriver på för fullt :)

  Monika:
  Jag har inte försökt skriva på flera berättelser samtidigt förut, så jag får se hur det går :)

  Åsa:
  Tack, snälla du! Jag är säker på att det finns inom dig :) Du har så mycket annat som du tycker är kul att jobba med, så det kanske är det du ska göra just nu :)

  Lotta:
  Tack, snälla du!
  Vi ska njuta av varje sekund :)

  Ni får krya på er och ha ett riktigt skönt sportlov!
  Kramar!

  SvaraRadera
 8. En eloge för din tålmodighet. Undrar hur jag själv gör om jag måste vänta fem månader.
  Kim är ju ett föredöme att hålla flera historier igång samtidigt - kanske att du har det i dig oxå. Om de är väldigt olika sinsemellan så går det nog - själv kan jag inte ens hålla igång en enda just nu - men imorgon kanske:-)
  Ha en underbar semester o stor kram

  SvaraRadera
 9. Att vänta är lite bittersweet :) Det är härligt att ha nåt att se fram emot, att få längta till, men samtidigt får inte väntan vara för lång!

  SvaraRadera
 10. Fy jag vad jobbigt det är att vänta - jag vet ... Önskar er en härlig semester! :D

  SvaraRadera
 11. Avskyr väntan (det trodde du väl inte ;D). Ovisshet är verkligen ett svârt tillstând, â andra sidan verkar du ha hittat ett system för att hoppa mellan oilka stadier i olika processer. Nytt bokprojekt, resa, mitt i annat bokprojekt osv. Dâ behöver du ju inte vara i ovissheten hela tiden. skönt och tar bort pressen. Kram och jag hâller tummar och târ!

  SvaraRadera
 12. Ebba:
  Tack, snälla du!
  Tålmodighet verkar vara ett måste :)
  Man får testa lite olika sätt efterhand som nya tankar dyker upp. Vi får se hur det går :)
  Kram!

  Trillingnöten:
  Att vänta skulle väl inte vara så jobbigt om det inte vore för att det är så tråkigt med refuseringar.

  My Myself and I:
  Tack!
  Jag vet att du vet :) Kul är det inte.

  Frida:
  Tack, snälla du!
  Jaså, gillar du inte att vänta ;)
  Det är ju den där ovissheten som gnager. Jag håller igång med en massa annat för att det inte ska bli ett evigt väntande bara :)
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Jag sitter också och väntar på besked från förlag; också uppe i fem månader. Vet att mitt manus var uppe på deras månadsmöte första februari, så jag hoppas nu på att få besked runt första mars. *håller tummarna*

  Det där med hur många manus man jobbar med samtidigt kan variera väldigt mycket. Själv tycker jag om att ha något manus som jag skriver på, något manus jag samlar idéer till och ett tredje manus jag omarbetar. Som du sa, så kan man jobba med det som känns roligt just då.

  Lycka till!!
  /Nina
  ordetarditt.blogg.se

  SvaraRadera
 14. Och där fick jag svaret på frågan som jag bär med mej, du har alltså ännu inte fått svar. Låter helt fantastiskt med semester i värme och sol, två veckor dessutom, njut för mej med.

  SvaraRadera
 15. Nina:
  Vad roligt att du tittar in hos mig.

  Det verkar som om vi sitter i samma båt :)
  Att vänta är inte roligt men sådant är livet när man skriver. Vad spännande att veta att ett förlag verkligen funderar på ditt manus. Jag håller tummarna för att du ska få ett positivt svar snart.

  Jag har haft svårt att avsluta saker eftersom att det finns så mycket roligt att göra. Nu har jag flera berättelser på gång och det känns bra. Jag hoppas att de bästa ska sluta i ett färdigt manus.

  Jag ska titta på din sida, det är alltid kul att följa dem med samma mål som en själv. Jag hoppas få se en utgiven författare födas :)

  Stort lycka till!

  Trolligt:
  Vi har haft en fantastisk och avkopplande semester :)

  Jag väntar fortfarande på svar från två förlag på vuxenboken och fyra förlag på barnboken.

  SvaraRadera