.

.

söndag 6 februari 2011

En gångDen här reklamen går just nu på tv. Jag tycker att det är genialt. En stillsam uppmaning som vi alla känner inför något som vi önskar göra i våra liv.

Vad de än må vara som vi önskar göra någon gång i livet, så måste man fråga sig då och då, vad är det jag väntar på? Vilka är de hinder på vägen som håller oss tillbaka? Hur kan jag komma vidare för att nå mitt mål? Risken finns alltid att tiden går och att rätt tillfälle aldrig dyker upp. Finns det ens något rätt tillfälle?

Jag har åkt med Hurtigruten. Det är en sällsam upplevelse som jag verkligen kan hålla med om är något alla borde få uppleva. En gång i livet. Jag ville skriva och jag väntade på rätt tillfälle. Jag väntade alldeles för länge. Nu har jag väntat länge nog. Det var nog egentligen alltid rätt tillfälle. Jag förstod bara inte hur jag skulle ta tillvara på det. Nu när jag hittat min väg, min tid, så kan inget stoppa mig längre. Att skriva har blivit en del av mig. Det förändrar mitt liv och gör det tusenfalt mycket bättre.

En gång, du har ju sagt det! Men när är egentligen en gång i livet? Är det inte nu?

9 kommentarer:

 1. Jag har också reagerat positivt på den reklamen (när är egentligen en gång i livet?), kanske också för att jag är så förtjust i Norge och har varit där en hel del (som bohusläning ligger det nära). Däremot har jag aldrig åkt Hurtigrutten.

  SvaraRadera
 2. Jaha, nu vill jag åka Hurtigrutten också...
  Man kan ju sitta där på däck och skriva också, inte bara läsa...

  SvaraRadera
 3. Jag föredrar den reklamen mot till exempel den där en len och hyperpositiv kvinnoröst gör reklam för kattmat!

  Jag fattar grejen, med att låta glad och att dra på munnen, men det irriterar mig ändå ibland.

  (När jag var i studio senast hade jag en röstproducent som uppmanade mig att le även då jag sjöng de allvarliga låtarna, för att rösten kommer fram bättre då)

  Hurtigrutten, ja... visst pratade vi om det då vi bodde i Norge, men det är ju sååå dyrt att vi konstaterade att för att det ska kunna hända måste de boka in mig som underhållning på båten ;-) Det var så vi kom till England, jag och mina män :-D

  Kramar från mig <3<3<3

  SvaraRadera
 4. Undrar om det finns någon som inte blir berörd av den vara livsavgörande att ställa sig den frågan. Vi har bara ett liv, så tänkte jag när jag bröt upp från mitt senaste äktenskap - som blev väldigt kort. Men det var omöjligt att stanna, kunde inte kasta bort mitt dyrbara liv.
  Så härligt att du skattar ditt skriveri så högt och att du tagit dig möjligheten att förverkliga det. /Kram Ebba

  SvaraRadera
 5. Ooppps - det försvann en hel mening i min kommentar så det blev något slags hopkok av 1:a o 2:a - men skitsamma - det får väl se knasigt ut (min dator hängde sig) ...

  SvaraRadera
 6. Åsa:
  Det är trevligt när det dyker upp bra reklam då och då.
  Kanske ska också du åka Hurtigruten, en gång i livet :)

  Nilla:
  Så mycket att göra... !
  Att skriva ombord går alldeles utmärkt :)

  Pennelina:
  Att le är nog bra men bäst är det när det kommer från hjärtat :)

  England är inte illa det heller :D

  Kramar!

  Ebba:
  Man har verkligen bara ett liv och det gäller att ta väl vara på det. Vad modigt av dig att bryta upp när du kände att det var vad du behövde göra. Livet är för kort för något annat än att försöka följa sitt hjärta och sina drömmar.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Väldigt sant! NÄR är en gång i livet? Jättefina tankar att ta med sig när man velar lite!

  SvaraRadera
 8. Gillar också den reklamen, dels för budskapet och dels för att den är så vacker.

  Sofia

  SvaraRadera
 9. Trillingnöten:
  Precis, när är det egentligen?
  Jag tror att det är nu :D

  Sofia:
  Det är en helt perfekt reklam på flera sätt. För det mesta orkar man ju inte ens se reklamen.

  SvaraRadera