.

.

tisdag 8 februari 2011

Stormy weather


I natt blåste det rejält här i Skåne. Det kändes nästan som man var mitt i cyklonen i Trollkarlen från Oz. Soptunnor åkte omkring. Vår välte så att det låg pappersförpackningar över hela trädgården. Inte så kul. Grannens stora elgrill låg omkullvält och det ligger nerblåsta trädgrenar lite överallt. Det känns skönt att kunna vara inomhus när det blåser så förskräckligt mycket.

Idag när jag gick min powerwalk blåste det inte lika mycket, men det räckte till nere vid havet. Då fick jag en idé till ett nytt manus. En mening som ger den röda tråden poppade upp. Så vad grundar sig idén på då, kan man fråga sig? Stormen såklart, kanske inte helt otippat. Det ska bli intressant att utveckla den tanken. Mitt enda problem är som vanligt tid. Grytan med alla mina manusidéer kokar och hotar hela tiden att koka över om jag inte tar tag i alla bra idéer som finns i mitt huvud. Ett antal fler timmar per dygn skulle hjälpa.

6 kommentarer:

 1. Tänk att det kan vara så enkelt att komma på en ny manusidé - bara ta en powerwalk i blåsigt väder:-)
  Du får väl sätta locket på ordentligt så länge - byta till tryckkokare kanske? /Kram Ebba

  SvaraRadera
 2. Du skulle kunna skicka lite idéer till Farsta. Här blåser det inte en enda tanke som kan leda till ett nytt manus:)

  SvaraRadera
 3. Ja, jösses vad det stormade! Mannen har spikat plåt som blåst av halva kvällen. Fast mig gav stormen inga som helst idéer - bara en otrolig trötthet eftersom jag inte kunde sova. Typiskt eftersom jag idag hade MYCKET jobb. Tänkte på en grej när jag läste ett inlägg av dig tidigare....du har inte funderat över att skriva bokrecensioner till tidningar? Du skriver de väldigt bra på din blogg!

  SvaraRadera
 4. Ebba:
  Det är bra på många sätt men ibland så blir man fruktansvärt frustrerad när man inte har tillräkligt med tid för att skriva dem. En tryckkokare skulle kanske hålla dem på plats tills jag har tid. :D

  Åsa:
  Det skulle jag definitivt men jag tror att du har egna som väntar på att få komma ut :)

  Caroline:
  Det var verkligen en rejäl storm. Synd att den höll dig vaken. Hemma hos oss sover vi igenom det mesta :)

  Det var snällt sagt om mina "bokrecensioner" men jag har aldrig tänkt den tanken :) Jag skriver i bloggen om de böcker jag läser för att själv reflektera över bokens innehåll och för att ge tips till andra.

  SvaraRadera
 5. Apropâ ingenting - vad fin din blogg är!! Otroligt snyggt :). Och ja, ibland är det "luftombytet" (som min mormor sa) som gör susen :).

  SvaraRadera
 6. Frida:
  Tack! :) Så sant så sant, luftombyte är aldrig fel! :D

  SvaraRadera