.

.

torsdag 10 februari 2011

Varför skriver du?Så många underbara tankar och anledningar till att skriva!

Själv skriver jag för att jag måste. För att huvudet är fullt med berättelser som vill komma ut. För att orden är magiska. För att det inte finns ett bättre rus än att skapa världar och känna fingrarna dansa över tangenterna. För att orden gör mig yr och varm och champagnebubblande lycklig. För att det gör mig till en mer harmonisk människa.

Varför skriver du?

10 kommentarer:

 1. Intressant fråga. Ibland känner jag som du - det är kul helt enkelt. Ibland tror jag att det är driften att utvecklas, lära mig något svårt och klara av en uppgift som jag inte tidigare har klarat som ger mig tillfredsställelse.

  SvaraRadera
 2. Jag skriver för att jag inte kan låta bli, jag skriver för att jag hör så många flickor/kvinnor i mitt huvud som ber mig berätta deras historia, jag skriver för att besvara de frågor jag har inom mig.
  Tycker om din motivering!

  SvaraRadera
 3. Jag kan faktiskt inte beskriva det bättre än vad du just gjort. Du fångar det precis; bubblet, dansen på tangengbordet blandat med både inre och yttre harmoni! Och kanske är det lite som Ann Tyler säger; "I write because i want more than one life"!

  SvaraRadera
 4. Jag skriver av precis samma anledning som ni andra också säger. Det är kul, man fylls av harmoni, älskar att skapa nya världar och att utforska dom :)

  SvaraRadera
 5. Och därför att vi vill läsa :-D

  Kramar från mig <3<3<3

  SvaraRadera
 6. Typ samma som du. Med tillägget att jag vill säga något. Inte rakt ut men gärna mellan raderna.

  SvaraRadera
 7. Känner igen mig... jag skulle kunna jobba med min blogg o skriva om allt o ingenting! Har 1000 saker som vill komma ut men tiden finns inte! Kanske jag skulle ta ett sabbatsår och bara låta flödet komma ut ur mina fingertoppat och låta dem smattra över tangentbordet... skriva, måla, fotografera hela dagarna! Mmmmm... en dröm!
  KRAM Anna

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig orsak du har till att skriva:-) Själv började jag skriva för att överleva, att det sedan skulle visa sig vara så roligt blev ju en bonus som gör att jag aldrig vill sluta. Även om jag ibland skriver om tunga och mkt svåra saker är det ett nöje - tex att närma sig en scen och sedan börja leva i den från ett annat oväntat håll. Läckert helt enkelt och berikande till tusen.
  Det svåra (för mig) är att bjuda in läsaren till ett allvarligt ämne men ändå få ha lite knappt märkbar humor i texten - utan att läsarna slår bakut.
  Mysigt att få ta de av dina motiv:-) /Kram Ebba

  SvaraRadera
 9. Jag skriver för att jag blir glad. Att skriva är en del av flera olika glädjeämnen i mitt liv. Skrivandet, teatern, sången och inte minst läsandet.

  SvaraRadera
 10. Annika:
  Att utvecklas är jätteviktigt och jag tror att jag utmanar mig själv varje gång jag sätter mig ner och skriver.

  Eva:
  Vad underbart att alla de kvinnorna som inte själva kan, får berätta sina historier genom dig. Det är nog så att man besvarar frågor och utvecklar egna tankar i sitt skrivande.

  Sofie:
  Vilken underbar tanke som faktiskt stämmer precis. Möjligheten att leva flera liv. Det är ju det man faktiskt gör när man skriver.

  Vargen:
  Vad kul att du tittar in hos mig.
  Jag kan bara hålla med dig om hur fantastiskt det är att få skapa världar och leva i dem för en stund.

  Pennelina:
  Det gör mig så fantastiskt glad att ni vill läsa :)
  Kram!

  Nilla:
  Det har du helt rätt i, det är viktigt att säga någonting också.

  Anna:
  Det finns ingen liknande känsla än att få låta orden flöda. Att få leva kreativt är en dröm :)
  Kram!

  Ebba:
  Man har olika anledningar till att böja skriva men glädjen och tillfredsställelsen som man känner när man skriver verkar vara ganska lika. Intressant! :)
  Kram!

  Monika:
  Jag kan bara hålla med, det verkar vara i de kreativa uttrycken som just den här glädjen ligger.

  SvaraRadera