.

.

torsdag 3 februari 2011

So far so good

Det svullna runt min onda tand har äntligen, nästan helt gett med sig. Tänk vad det gör med livet och inte minst kreativiteten att ha ont. Det är som om hela kroppen och hjärnan lägger all sin energi på att klara smärtan. Usch! Det gick bra hos tandläkaren men nu väntar vi och ser så att det verkligen lägger sig helt. Snälla, snälla, snälla!

Jag firade, för jag firar gärna i förskott annars kanske jag inte får fira alls :D, med att skicka mitt barmanus till ännu ett förlag. Den där känslan när man håller kuvertet i sin hand, precis innan det åker ut på sitt eget äventyr är obetalbar, fantastisk och magisk. Jag känner mig så lyckligt lottad över att få uppleva den känslan.

Jag känner mig full av tillförsikt. I väntrummet i dag satt jag och läste Amelia från december. Där fanns horoskopet för 2011. Man kan tro att jag alltid läser horoskop, det gör jag inte, jag läser knappt några tidningar alls, men när jag läser dem så gör de mig lite full i skratt ibland. 2011 för mig var fyllt av romantik, det låter riktigt trevligt. Så var det ett framgångens år :) Det stod att det var hårt arbete att ta sig dit men att jag inte hade några problem med det, eftersom jag kände framgången närma sig. Ja, vad ska man säga. Man får vara glad över det lilla. Och vem vet, kanske, bara kanske, kommer det att slå in. ;)

Jag fortsätter med redigeringen av mitt första stora manus i morgon. Just nu drömmer jag om ett alldeles eget läs och skrivrum. Ett som jag får inreda precis hur jag vill. Jag skulle vilja att det var mjukt och inbjudande och att det fanns fullt av magiska saker som kan inspirera när man skriver. Hos Adela såg jag den här bilden och kände lugnet i det rummet. Något sådant skulle passa mig fast med en mysig skrivhörna också. Bilden kommer från en nätbutik som heter Country by mail.

8 kommentarer:

 1. jag vill också ha ett eget skrivrum! Vill, vill vill!

  SvaraRadera
 2. Glad för din skull - för alltihop:-)
  Själv har jag inte tänkt på att jag skulle drömma om ett skrivrum eftersom jag har mitt vardagsrum för mig själv och gör som jag vill. Ja - det är förstås på gott o ont. Men just nu på gott:-)
  Men jag ska ta o tänka på hur jag 'egentligen' skulle vilja ha det ...
  /Kram Ebba

  SvaraRadera
 3. Nilla:
  Visst skulle det vara trevligt :)

  Ebba:
  Tack, snälla du!
  Här hos oss finns det inte så mycket egen plats eftersom vi är en stor familj. Jag har ju ett skrivbord i makens och mitt arbetsrum men jag skulle vilja ha en egen liten plats där bara jag bestämmer. Där man kan ha sitt egna lilla universum att skriva och läsa i.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Trist med tanden, men jag hoppas att det lättar snart. Det är roligt och inspirerande att läsa om dina barnboksmanus. Själv ska jag och dottern skriva en ungdomsbok tillsammans när denna jag håller på med är klar. Om ca ett år börjar vi nog.

  Tack för awarden, jag ska plocka hem den i helgen. Jag blev otroligt glad.

  kramkram

  SvaraRadera
 5. Du har rätt, är minsta sak inte rätt i kroppen (smärta, hunger) blir allt påverkat! Man blir som en zombie...Men skönt att höra att det är på bättringsvägen!

  SvaraRadera
 6. Ja ett litet fantastiskt underbart mysigt inrett skrivhörn vill ja osså ha.

  SvaraRadera
 7. Hej Anneli!

  Tusen tack snälla du för awarden och dina fina ord om mig och min blogg. Du är en pärla och du måtte ha ett sjätte sinne eftersom det var precis vad jag behövde nu när årets första förkylning (förhoppningsvis första, sista och enda)har slagit till. Tack snälla du! :)

  Vad trist att du har haft en bråkig tand. Jag hoppas verkligen att det har blivit bättre nu och att du mår bra igen? Molande tandvärk kan verkligen driva en till vansinne. Hu! :(

  Jag håller alla tummar jag har för dina manus. Läsning både för stora som små! :) Härligt Anneli! :)

  Jag hoppas att du får ditt läs- och skrivrum vännen. :) Jag har ett och jag skulle inte vilja vara utan det. Mitt magiska arbetsrum där allt är möjligt. :)

  Sköt om dig Anneli och ha en fin helg!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Cattis:
  Tack, det är mycket bättre nu och jag hoppas att det snart är helt bra.

  Vad spännande att skriva med dottern, det skulle jag också vilja göra för min dotter skriver på berättelser hela tiden. Trots att hon bara är tio år är hon jätteduktig.

  Ha en riktigt skön helg!
  Kram!

  Trillingnöten:
  Usch ja, nu börjar jag kunna tänka på annat igen :)

  Ha en riktigt skön helg!

  Malin:
  Det skulle vara helt fantastiskt och säkert kreativt utmanande :) Inte för att du behöver vara mer kreativ precis ;)

  Lotta:
  Fy vad jobbigt med förkylning, det är verkligen inte kul! Precis som tandvärk, men den är nästan helt borta nu. Hoppas att du också snart är helt frisk igen.

  Awarden är du värd tusen gånger om!

  Tackar så mycket för tummhållning, den lär behövas :)

  Läs- och skrivrummet får jag nog vänta på ett tag till. Vi är så många i familjen att utrymmet inte riktigt räcker till det. Men jag funderar på möjliga allternativ :) Ett magiskt rum där allt är möjligt borde alla få ha.

  Ha en riktigt skön helg!
  Kramar!

  SvaraRadera