.

.

måndag 4 juli 2011

Tur eller otur


Detta är till dig Morran och till alla oss andra som undrar varför händer det just mig, just nu, just här?

Det här är en berättelse som ska härstamma från Kina.

Det var en gång en bonde som levde i en avlägsen by. Bonden levde tillsammans med sin fru och son i ett litet hus. Han försörjde sig genom att bruka jorden och han ägde endast en enda häst. En dag sprang hästen bort. Dagen efter kom alla bybor förbi och sa ”Vilken otur du har, du som redan är så fattig. Nu har du ingenting kvar” Bonden som var en klok man svarade bara ”Tur eller otur. Vem vet?”
Bonden som var en arbetsam man fortsatte att bruka sin jord precis som förut, dag ut och dag in. En dag när han kom hem var den bortsprungna hästen tillbaka och med sig hade den sex andra unghästar. Dagen efter kom alla bybor förbi och sa ”Vilken tur du har. Igår hade du inga hästar och idag är du den rikaste mannen i byn” Bonden som var en klok man svarade bara ”Tur eller otur. Vem vet?”
Redan samma dag hände en olycka. Bondens son ramlade av en av unghästarna och bröt båda benen. Dagen efter kom alla bybor förbi och sa ”Vilken otur du har. Din enda son. Hur ska ni klara er nu när du är den enda som kan arbeta?” Bonden som var en klok man svarade bara ”Tur eller otur. Vem vet?”
Efter några veckor besöktes byn av en general. Hans uppgift var att hämta alla unga män. Dessa skulle skickas till fronten för att delta i det pågående kriget. Men generalen ville inte ha bondens son. En blick på hans brutna ben räckte.
Tur eller otur. Vem vet?


Jag vet att jag inte skulle berätta om mina drömmar men de är ju så roliga just nu. Inatt diskuterade jag med Brasse Brännström om hur mycket pengar man ska lägga på en dejt med en tjej!!!!

Det är mycket kändisar hos mig i mina drömmar just nu. Kan det vara ett tecken? :)

10 kommentarer:

 1. Tror att jag har sett den där "sagan" som en animerad film för måååånga år sedan = BRA!

  Undrar vilken kändis du ska ha kontakt med inatt? Spännande för dig att vakna nu om mornarna:-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha för inlägget! Ja, jag ska försöka se mitt missade tillfälle på det där sättet. :)

  SvaraRadera
 3. Ebba:
  Ja du, det är lika spännande varje natt :)
  Kram!

  Hanna:
  Det kanske inte alltid är lätt, men man vet faktiskt inte vad som är tur och otur i längden.

  SvaraRadera
 4. Vilken bra historia! Så är det faktiskt. Det som händer, det händer, går man och grämer sig hela tiden blir det ändå inte bättre. Gör det bästa av situationen och kör på helt enkelt. Det kommer alltid en lösning och en mening med det som händer, kanske inte på en gång, men det kommer!

  SvaraRadera
 5. Vad härligt med roliga drömmar!:)

  SvaraRadera
 6. Jag läste en gång en variant på den historien, och den finns fortfarande kvar i mina tankar ... man vet aldrig.

  SvaraRadera
 7. Ja, frågan är om det är ödet som styr, eller vad det är egentligen...

  SvaraRadera
 8. En mycket klok historia. Önskar bara att man kunde hitta lugnet och acceptansen istället för att vilja ha facit och meningen på stubben.
  Och hur mycket pengar skulle man lägga? :)

  SvaraRadera
 9. Trillingnöten:
  Man vet aldrig vad som är tur och otur i längden.

  Åsa:
  Roliga drömmar är underhållande :)

  My Myself and I:
  Man vet faktiskt aldrig :)

  Glimraskimra:
  Det är verkligen frågan. Jag tror att det varierar. Ibland öde och ibland slump. Men det skulle vara kul att veta :)

  SvaraRadera
 10. Märta:
  Det är nog bra att tänka på att allt kanske inte alltid är vad det ser ut att vara. Man vet aldrig vad som gömmer sig bakom varje händelse.

  Det började med 10 kronor vilket jag tyckte var väldigt lite, men jag tänkte att Brasse var så gammal och att det var länge sedan han dejtade så att det var därför han tyckte att 10 kronor var lagom. Sedan var vi nog uppe i 2-300 kronor till slut :) Så insåg jag att det var evigheter sedan jag själv dejtade så vad visste jag egentligen :)

  SvaraRadera