.

.

söndag 3 juli 2011

Sommardagar och drömmar. Igen!


Ljuvliga sommardagar! Just nu är det så lätt att hitta saker som man älskar. Idag har jag slöat och läst i solen mest hela dagen. Barnen har haft vattenkrig och maken går och pysslar med allt möjligt. Vi har bestämt att det är semester trots att vi inte kommit iväg ännu. Här hemma är det lika skönt som att vara borta, om man får känna att man är ledig. Om man får göra precis som man vill. Det gör vi. Helt underbart!

Så var det det där med drömmarna igen. Är det kanske värmen som gör att hjärnan blir lite crazy? I natt drömde jag att vi bodde i en lägenhet. Adam Alsing kom hem och skulle lämna en vinst till mig. Det var ingen särskilt fin vinst, det var något litet bollspel. Men där stod han i alla fall i vårt vardagsrum tillsammans med någon annan från radio. När han skulle gå såg jag att jag hade knäppt blusen fel, det tyckte jag kändes lite pinsamt, så jag började fixa med det samtidigt som Adam tyckte att jag skulle kunna sommarvikariera på radion. Innan jag hann svara hade han gått. Typiskt tänkte jag, varför skulle jag fixa med blusen just då. Jag skulle ju absolut kunna vicka som programledare i radio, så jag skrev ett sms till Adam att jag gärna stod till förfogande. Precis när jag skrev sms:et ringde mobiltelefonen och det var en granne som tyckte att vi måste sluta spela godnattsagor på cd:spelaren så högt på kvällarna. Konstigt tyckte jag eftersom barnen visserligen hör på sagor när de somnar men med väldigt lågt ljud. Föresten varför har ni en dekal med reklam för falkärmsflygning på bilen, en sådan måste vara jättedyr, kostar den runt 2000 kronor, undrade granntanten? Själv undrade jag vad det var frågan om, vi hade ingen sådan dekal på vår bil. Jag skulle aldrig våga hoppa fallskärm eftersom jag har höjdskräck och dessutom vad har hon med att göra vad dekalen skulle kosta, om vi nu skulle haft någon? Tanten fortsatte, och föresten måste du säga till din bror.... Nu hade jag lackat till ordentligt. Så jag sa att jag inte fattade vad hon hade med allt det här att göra, och att hon dessutom har tagit fel på person eftersom jag inte har någon bror eller någon dekal på bilen eller barn som spelar sagor för högt. Sedan vakande jag.

Nej, nu får det vara slut på drömmar annars kan ju någon tro att det här är en drömblogg. Fast det är det ju också. För mig! Mina drömmar. De som jag följer när jag är vaken. Min drömblogg, med mina drömbloggkompisar :)

10 kommentarer:

 1. Haha, det där var riktigt roligt :) Vilken fantastisk dröm!

  SvaraRadera
 2. Hej! Det var en häftig dröm spännande återberättat! Och jag gillar verkligen slutklämmen på inlägget! :-) kram från Vimmerby

  SvaraRadera
 3. Trillingnöten:
  Den var lite komiskt konstig :)

  Caroline:
  Tack! :) Ha det riktigt skönt och roligt i Vimmerby.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Ha, ha - vad kul och detaljerat. Det som var roligast var att du försökte förklara hur läget egentligen låg till i drömmen - med att sagolyssnandet inte är högt i vanliga fall, att du är höjdrädd o inte har någon bror:-)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det sägs ju att det ska vara bra att drömma och att det betyder någonting. Men ibland undrar man... ;)

  SvaraRadera
 6. Haha, drömmar kan verkligen vara galna ibland och de mest tokiga saker kan hända. Och då undrar man ju verkligen om drömmen försöker säga en någonting eller om hjärnan bara har flippat ut alldeles under natten. ;)

  Härligt att ni njuter av ledighet och sommaren och bara är. Skönt! :)

  Fortsätt att njuta och ha det fint vännen!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Hm, jag brukar kunna tyda drömmar men det där var lite mycket på en gång. Du verkar veta vad du vill iaf...:)

  Gillar du boken En dag? Jag har beställt den från Adlibris.

  SvaraRadera
 8. Ebba:
  Det var verkligen detaljerat. Jag blir så irriterad på människor som lägger sig i och här gällde det inte ens mig :)
  Kram!

  Glimraskimra:
  Precis, ibland undrar man :)

  Lotta:
  Ja, ibland känns det bara som om hjärnan slirar runt på hal is på natten :)

  Jag njuter verkligen av sommaren och semestern. Hoppas att du gör detsamma.
  Kramar!

  Nilla:
  Det verkar vara omöjligt att tyda mina märkliga drömmar. Dessutom skulle jag nog aldrig tacka ja till att jobba i radio eller på tv. Jag är en sådan som trivs bättre i bakgrunden. Eller så finns det saker som jag vill göra som jag inte ens vet om :)

  Jag tycker att En dag är bra, men jag hade nog lite för för höga förväntningar på den.

  SvaraRadera
 9. Jag njuter också av sommar och ledighet. Lustigt, jag som försöker fånga mina drömmar, ska skaffa mej en bok att lägga vid nattduksbordet så jag kan skriva innan de skingras.

  Det är nog kommande intervjuer du förbereder dej för ;)

  Jag läste En dag för en tid sedan. Det var någon som berättade om den och jag minns inte vad anledningen egentligen var eller vad storheten bestod i men mina förväntningar var skyhöga. Så jag förstod nog aldrig det där extra, för mej var det en bra bok bland många andra.

  SvaraRadera
 10. Ann:
  Det är spännande med drömmar även om de ofta är svårfångade.

  Kanske är det intervjuer jag förbereder mig för, eftersom tanken på eventuella sådana skrämmer mig enormt mycket :)

  Vad gäller boken En dag, är jag benägen att hålla med dig. Det är en fantastisk dialog men den griper inte riktigt tag i mig. Inte på det där lilla extra sättet.

  SvaraRadera