.

.

lördag 2 juli 2011

Bröllop, strykning och drömlandet

Ska jag vara riktigt ärlig så visste jag inte ens för en vecka sedan att de skulle gifta sig.  Inte heller visste jag att det var idag. Men eftersom jag passade på att stryka tvätt idag när det inte var så fint väder så råkade jag hamna mitt i bröllopet. Jag gillar bröllop. Detta var magnifikt. Och jag tycker att de såg lyckliga ut. Jag hoppas att de får ett långt och lyckligt liv tillsammans och att den envisa, påstådda förbannelsen över Monaco äntligen ska släppa sitt grepp om dem .


Ett annat bröllop som var en otrolig händelse på sin tid. Då Alberts pappa gifter sig med hans mamma Grace Kelly. Vilken glamour. Vilken saga!


Själv lever jag min egen saga där strykning av tvätt står på ska-göra-listan. Måste, måste komma till botten i den högen. Det har inte blivit något skrivet i dag i min förtrollade värld. Men under perioden där man pendlar mellan sovande och vaken så hade jag en berättelse på näthinnan. Fast nu har jag inte längre någon aning om vad den handlade om. Det känns som om det var en bra berättelse, men vad vet man om det. Drömmar kan vara konstiga, så om man tänker sig en berättelse i ett halvsovande tillstånd, kan ingen veta om det är en berättelse som någon skulle förstå överhuvudtaget. Samtidigt. Kanske är det en väldigt bra idé att skriva en dröm och strunta helt i om det går att hitta någon röd tråd eller om den går att förstå. Helt klart ett nytt grepp :) Jag får tänka på det i morgon för nu är det tacofest som dottern har önskat. Och det är vackert väder igen.

Bilderna är lånade från nätet.

7 kommentarer:

 1. Bröllop är verkligen magiska :) Och visst får den där sagokänslan finnas även i denna tid? När prinsen får sin prinsessa.

  SvaraRadera
 2. Nope, jag tyckte att bruden såg ut som om hon redan var trött på äktenskapet:)

  SvaraRadera
 3. Hej där!
  Jag lever i min "semesterbubbla" eftersom hela familjen har sommarlov nu. Så något tv-tittande blir det inte, knappt någon dagstidning. så jag har med missat att det är bröllop. Men håller med om att de kan vara sagolika!
  Jobbigt med tung att-göra-lista som tar energi av en bara genom att finnas till! och jag håller med dig om att det är skönt när man kan bocka av några tunga puckar!
  I morgon åker vi till Astrid L värld, så jag har minsann fått stå i idag med förberedelser (mat o tvätt/packa),
  Ha en fin lör-kväll,
  kram Caroline

  SvaraRadera
 4. Trillingnöten:
  Bröllop är ju lite sagolika för alla :)

  Åsa:
  Jag tror att hon kanske är trött på uppståndelsen. Kanske vill hon bara vara ifred med sin prins :)

  Caroline:
  Semesterbubblor är härliga. Lev kvar i den så länge du bara kan :)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Den där drömmen får mig att tänka på filmen "Inception" med Leonardo DiCaprio från förra året:-)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det tycker jag låter spännande att bara fritt få skriva... känna skrivglädjen o bara låta orden o fantasin flöda fram på tomma sidor! Jag brukar säga till mina tioåriga elever att de ska tänka på "gäddan" Jag ritar en gädda o så säger jag att berättelsen ska vara som en "gädda" Först ska det bita tag ordentligt för att fånga läsaren så den bara vill läsa mer. Sen bara skriva/simma på i fantasin med en avslutande överraskning, som en fisksnärt! De blir de mest fantastiska berättelser!
  Vackert bröllop var det... Charlen såg kär ut!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Ebba:
  Den har jag inte sett ännu men jag blir nyfiken nu :)
  Kram!

  Anna:
  Vilken bra liknelse med gäddan, den ska jag komma ihåg :)
  Kram!

  SvaraRadera