.

.

lördag 3 juli 2010

Dubbla slag


Mitt i den allra mest underbaraste av tider. Bland sol, värme och strandliv har jag läst Dubbla slag av Malin Person Giolito. Den är otroligt välskriven och har ett mycket målande språk. Man kan riktigt känna det som Hanna i boken känner.

Den handlar om det som är så svårt för de flesta kvinnor i världen, att ha både en karriär och ett fungerande familjeliv. Vad händer med oss när vi ständigt försöker att simma motströms när det skulle vara så mycket lättare och bättre för oss att släppa taget och flyta med. Hanna simmar i ständig motström och hela familjen försöker att leva med. Vad är vårt största ansvar i livet och hur mycket orkar man kämpa? Kan det vara så att det finns något bättre på andra sidan av den karriär som vi ursprungligen valt? Boken är mycket läsvärd och jag rekommenderar den varmt.

4 kommentarer:

 1. Visst är den bra?
  Jag var nyss tillbaka efter utbrändhet när jag läste den och redan i början högg den till i mig... av igenkänning.

  Kram, hoppas att ni har det bra på er semester.
  Åsa

  SvaraRadera
 2. Boktips är alltid välkommet och den här ska jag absolut läsa. Även om jag kanske inte är den som är så mycket för det där med att göra karriär. Gillar mer att fånga dagen och ta tillvara på det liv man har, göra det bästa av det man har. Och om det sedan då går bra så är det ju bra... ;)

  SvaraRadera
 3. Åsa:
  Den är mycket bra och tankeväckande.

  Vi har det så bra och avkopplande som man bara kan ha det :D

  Kram!

  Anna:
  Jag håller med helt och hållet. Är inte heller någon karriärmänniska utan tycker det är viktigast att må bra. Boken visar verkligen på hur viktigt det är att följa sin egen magkänsla och våga släppa taget.

  SvaraRadera
 4. Tack för intressant boktips Anneli! Det låter som en bok för mig.

  SvaraRadera