.

.

onsdag 21 juli 2010

Busters öron

Den senaste boken som jag har läst heter Busters öron och är skriven av Maria Ernestam. Det är verkligen en fantastisk läsupplevelse. Hennes språk är fantastiskt och hon ger berättelsen liv på ett sätt som gör att man känner sig som om man är med i historien någonstans i ett hörn.

Huvudpersonen som jag först upplever som cynisk och livstrött börjar skriva dagbok om sitt liv efter att hon fått en dagbok av sitt barnbarn i födelsedagspresent. Då kommer det fram en väldigt speciell person och ett annorlunda livsöde som förklarar allt om hur och varför en människa blir vad den blir. Rosor har en mycket betydande roll i den här historien precis som Busters öron. Den handlar väldigt mycket om komplicerade relationer och om hur det finns många olika sätt att lösa dem på. Här finns kärlek, hat, död och svek i en härlig blandning där orden ger berättelsen liv och där man slukas upp i det liv som spelas upp framför ögonen och inne i huvudet bland alla dessa ord som magiskt binds ihop till ett spännande livsöde.

Jag tycker väldigt mycket om den här boken och det är en sådan bok som man inte riktigt vill varken släppa ifrån sig eller att den ska ta slut.

2 kommentarer:

  1. Läste den förra sommaren. Den var bra...

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!

    Den står i bokhyllan och väntar på att bli läst så det var roligt att läsa ditt omdöme om boken. Det lovar ju gott! :)

    Kram Lotta

    SvaraRadera