.

.

lördag 19 juni 2010

Bland molnen

Image: Francesco Marino / FreeDigitalPhotos.net

I dag är det mycket att fira. För 25 år sedan satt maken och jag i en helikopter mellan Monaco och Nice där vi förlovade oss. I förlovningsannonsen hemma stod det denna dag, Bland molnen mellan Monaco och Nice.... Det var pirrigt och romantiskt. Vi hade börjat vår resa i Paris där vi var i en vecka. Paris var romantiskt och helt underbart. Efter det åkte vi vidare till en helt galet lyxig konferens i Monaco. Vi åt på några av världen finaste restauranger, upplevde fantastisk underhållning, spelade på Casino och shoppade på exklusiva affärer. Shoppade och spelade gjorde vi väl inte så mycket för ekonomin tillät inte det på den tiden men vi njöt av att bara vara i den miljön. Det var som att vara med i en film. Man förväntade sig nästan att se James Bond. Några kändisar såg vi faktiskt också. Det är fortfarande den lyxigaste veckan jag upplevt i hela mitt liv. Jag kände mig lite som Askungen på bal. Vi bodde på Hotel de Paris i Monaco. Jag kunde knappt fatta hur lyxigt livet kunde vara. Det var helt otroligt underbart.

Efter det skulle maken och jag helt enligt våra planer ta helikopter till Nice och förlova oss på vägen. Bland molnen mellan Monaco och Nice. Sedan skulle vi tillbringa några dagar i Nice på tu man hand. Efter Monaco var det ingen idé att göra något lyxigt så vi gjorde tvärt om. Vi åt på ganska enkla ställen. Drack champagne på hotellrummet i pappersmuggar från Mc Donalds. Vi hade det helt underbart! Vi badade och solade på stranden som inte har sand utan pebbles (små stenar). Vi låg och njöt i vågorna i det varma vattnet. På kvällen såg vi att våra blänkande ringar hade blivit alldeles repiga av stenarna på havsbotten. Det första vi fick göra när vi kom hem var att lämna in ringarna för putsning. Vad gör väl det när man upplevt något så ljuvligt.

Idag fick jag en vit orkidé, presentkort på Akademibokhandeln, en påse Stjärndumle och ett egenhändigt gjort kort med en bild på Lady och Lufsen som ska representera middag i kväll med barnvakt ordnad. Så vi ska också på middag i dag som ett visst annat par som gifter sig just i dag. Jag hoppas att de får en underbar dag trots att de är så extremt påpassade. Leve kärleken!

Ett lyckligt äktenskap kräver att man förälskar sig många gånger och varje gång i samma person. / Mignon McLaughlin

10 kommentarer:

 1. Åh vad härligt det låter! Vilket minne för livet. Hoppas ni får en trevlig kväll!

  Kram!!

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!

  Vad underbart att läsa om er fantastiskt fina dag! :) Grattis till ert jubileum och er fina kärlek! :) Jag hoppas att ni fick en härlig kväll och firade ordentligt? :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Nina:
  Vi hade en riktigt trevlig kväll. Sedan kom vi hem och fick se prinsessan och prinsens brudvals. Så vackert!

  Kram!

  Lotta:
  Tack vännen! Vi fick en mycket härlig kväll med god mat och lite tid på tu man hand men det drog lite att komma hem och se på bröllopsfirandet faktiskt :)

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Å jag blir nästan tårögd över er historia och lyckliga dagar med!;)

  Kram
  Adela

  SvaraRadera
 5. Adela:
  Det är skönt när man känner att man hittat rätt och hållit ihop i många härliga och roliga år :D

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Underbar berättelse! Lycka till i fortsättningen! Kram Kim

  SvaraRadera
 7. Åh vilken minnesvärd förlovning. Låter helt underbart! Grattis och önskar er massa härliga år ihopa framöver.
  Kram

  SvaraRadera
 8. 25 år?! En imponerande lång tid Anneli! Grattis i efterskott, till dig och din make! Och tack för att du delade med dig av den fina aforismen, den hade jag aldrig hört tidigare.

  SvaraRadera
 9. Jeanette:
  Tack vad gulligt!
  Kram!

  Jenny:
  Tack! Det känns galet länge faktiskt men tiden går fort när man har roligt :D

  SvaraRadera