.

.

söndag 13 juni 2010

För ett år sedan

För ett år sedan var det avslutning i Svenska skolan i Palma på Mallorca för våra två äldsta barn. Det var runt 35 grader varmt. Barnen tyckte till och med att det var för varmt för att åka till stranden där det var samling för hela skolan på eftermiddagen. Vi skulle ha lite picnic, lekar och bad. Det lät så mysigt och eftersom vi skulle åka hem till Sverige igen två veckor senare, så ville vi umgås lite till med alla barn och föräldrar. Våra barn ville verkligen inte åka till stranden den dagen för att det var så varmt. Vi stannade hemma, inomhus i AC:ns härliga svalka och hade en mysig kväll där istället. Vi badade och lekte i poolen en stund och så åt vi god mat och dansade som vi ofta gjorde på helgerna när vi var på Mallorca. Vi kallade dem danskvällar. Hela familjen stuffade runt till musik från MTV. Senare på kvällen vågade vi oss ut på balkongen för att njuta en stund.

Skillnaden är ganska stor i år. Det är väl i bästa fall runt 15 grader och solen gömmer sig bakom molnen. Vinden är kall och man fryser när man går ut. På tisdag slutar skolan för våra barn och det ser väl inte så lovande ut vad gäller väder. På onsdag lovar SMHI att det ska bli varmare. Jag tror det när jag ser det och jag hoppas att de har rätt.

7 kommentarer:

 1. Åsa:
  Varje dag! I alla fall jag, barnen ganska ofta och maken då och då.

  Det är inte så att jag inte trivs här det är bara det att jag trivs lite bättre där :)

  SvaraRadera
 2. O vad härligt det låter! Vad gjorde ni på Mallorca om jag får vara lite nyfiken? Min dröm är att få flytta till spanien, och maken och jag har sagt att efter pensionen ska vi flytta dit i alla fall. :) Det är ju lite trevligare klimat där nere än här.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh det låter helt underbart. Detta är ju ett rent ut sagt skitväder. :/ Hoppas verkligen att det snart blir lite varmare.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Nina:
  Vi var bara där för att det var kul! Vi jobbar båda hemma så vi kan sitta var vi vill i världen och det passar mig utmärkt :D Jag kan verklige rekommendera det, Mallorca är underbart och jag vill tillbaka dit så fort det är möjligt ;)

  Kram!

  Jeanette:
  Det var underbart:D Jag längtar tillbaka varje dag. Nu får sommaren komma hit!!!!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Har ni bott på Mallorca? Underbart! Ha en fin dag och hoppas att solen skiner hos er nu! Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Anna:
  Vi bodde på Mallorca förra läsåret. Det var underbart! I dag har vi äntligen lite sol :)

  Ha en härlig dag du också!

  Kram!

  SvaraRadera